Trei pui de zimbru au venit pe lume în turma din Munții Făgăraș. Biolog: ”Au suficient timp să crească până la venirea iernii” VIDEO

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 12:55 4083 citiri
Zimbri FOTO / captură video Facebook Conservation Carpathia

Trei pui de zimbru au venit pe lume în luna iulie în Munții Făgăraș. Venirea puilor arată că turma reintrodusă în mai 2020 s-a aclimatizat.

Echipa Fundației Conservation Carpathia a anunțat apariția a trei noi pui de zimbru, scrie newsbv.ro.

Luna iulie a adus alți trei viței în Munții Făgăraș, ajungând la un total de șase pui sănătoși.

“Suntem încântați de apariția celor trei viței în cadrul primul grup eliberat în Munții Făgăraș, în luna mai 2020. Toți par să fie sănătoși și reacționează bine la mișcările dinamice ale turmei. Au timp suficient să crească până la venirea iernii.

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș este susținut financiar nu doar prin proiectul LIFE Carpathia, ci și de National Geographic: sistemele de monitorizare achiziționate ne ajută să urmărim mișcările speciei. Ne interesează cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează și dacă se apropie sau nu de comunități.

Cu ajutorul colarelor GPS avem date zilnice despre prezența lor (latitudine, altitudine, longitudine) și chiar am întocmit o primă hartă interactivă cu mișcările zimbrilor”, a declarat Adrian Aldea, biolog, manager faună Fundația Conservation Carpathia, potrivit sursei citate.

În mai 2020 s-au reintrodus în Munții Făgăraș 28 de exemplare de zimbru. Se speră ca până în 2024 numărul zimbrilor să ajungă la 78 de exemplare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza borba
borba
rank 5
Cu alte cuvinte bizon si-a mai tras 3 clone!