Un zgârie-nori unicat pe Pământ: Lung de 120 de kilometri, mai mare decât piramidele din Egipt VIDEO

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 01:19
12926 citiri
Un zgârie-nori unicat pe Pământ: Lung de 120 de kilometri, mai mare decât piramidele din Egipt VIDEO
Mirror Line un zgârie-nori gigantic proiectat să fie construit în Arabia Saudită FOTO: MSN

Un proiect neobișnuit, unicat pe planeta noastră a început să fie dezvoltat în prezent: un zgârie-nori cu o lungime de 120 de kilometri numit Mirror Line, care va fi mai înalt decât Empire State Building din New York și mai impozant decât piramidele din Egipt. Complexul, care va fi construit în Golful Aqaba din Arabia Saudită, va consta în două clădiri paralele de 485 de metri înalțime, al cărui cost este estimat la 1 trilion de dolari.

Proiectul a fost anunțat de către prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, iar acest zgârie-nori gigantic va putea găzdui până la 5 milioane de oameni, potrivit Daily Mail.

Proiectul Mirror Line, lung de 120 de kilometri, va fi realizat din sticlă și se va întinde de-a lungul deșertului. El va face parte din orașul Neom, care va fi de dimensiunea Massachusetts-ului.

Scandal în lumea medicală: Doctorii ne-au îndopat cu milioane de pastile, care nu aveau efect

”Mirror Line este un proiect care reprezintă o revoluție a civilizației, care pune oamenii pe primul loc”, a spus prințul Mohammed bin Salman. El ar vrea ca acest proiect uriaș să fie gata până în anul 2030, deși inginerii au spus că megacomplexul s-ar putea ridica în 50 de ani.

Proiectul de domeniul SF își propune să permită unui milion de oameni să se întâlnească la o plimbare și să călătorească de la un capăt la altul al orașului viitorului în doar 20 de minute.

Leul crește puternic față de euro: Maximum din ultimele 11 luni

Orașul este proiectat să fie ecologic, cu emisii zero de carbon și fără mașini. Un tren de mare viteză va rula pe sub pământ, iar un port de agrement va găzdui iahturile rezidenților. Transporturile și infrastructura vor fi în subteran, pe două nivele, iar la suprafață vor fi realizate sere penttru cultivarea alimentelor, magazine și parcuri.

Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în deplasare cu Al-Okhdood, sâmbătă, în etapa a 28-a a primei ligi saudite...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#zgarie nori, #Arabia Saudita, #orasul viitorului, #oras Arabia Saudita, #oras Neom, #Mohammed bin Salman, #proiect futurist , #inventii
Comentarii