Care sunt pericolele Zeolitului?

Advertorial
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:04
11861 citiri
Care sunt pericolele Zeolitului?

Într-o epocă în care majoritatea oamenilor simt nevoia să se detoxifice din când în când, zeoliții luați sub formă de pulbere sau lichid devin rapid un instrument esențial al procesului. Se presupune că încărcătura negativă și structura de tip cușcă a mineralului captează toate metalele grele care ar fi putut fi ingerate și le reține până când sunt evacuate în mod natural. Zeoliții sunt, de asemenea, prezentați ca un remediu pentru diferite boli, inclusiv oboseala și cancerul. Zeolitul cel mai răspândit și cel mai cercetat se numește Clinoptilolit.

Funcție

Denumirea de zeolit provine din două cuvinte grecești care înseamnă "pietre fierbinți" și a fost inventată pentru prima dată de omul de știință suedez Cronstedt în 1756. Există 150 de zeoliți diferiți și se găsesc pe scară largă în industrie, de exemplu în hrana pentru animale, în produsele petrochimice, în sistemele de tratare a apei și în sistemele de filtrare a piscinelor. Ei sunt eficienți datorită suprafeței lor interne uriașe și a proprietăților de separare a moleculelor. Se susține că, atunci când sunt administrați pe cale orală, captează toxinele și le elimină în siguranță din organism. Acesta este procesul de micronizare.

Afirmații

Deși se afirmă că administrarea unui supliment de zeolit poate elimina metalele toxice grele, echilibra nivelul PH-ului, reduce riscul de răceală și gripă, susține sistemul imunitar și îmbunătățește absorbția nutrienților, acestea sunt doar mărturii personale ale utilizatorilor produsului, iar FDA nu aprobă suplimentele de zeolit ca tratament. Nu există absolut nicio cercetare medicală calificată care să valideze aceste afirmații.

Tratamentul cancerului

Zeoliții sunt adesea promovați ca tratamente pentru cancer și, deși oricine cu această boală este probabil dispus să încerce orice. Nu există nicio dovadă fermă care să sugereze că zeoliții au vreun impact asupra evoluției bolii, oricare ar fi acesta. Deși FDA a inclus zeoliții pe lista sa GRAS (Generally Regarded As Safe), Cancer Research U.K. a declarat că adevăratul pericol este că suplimentele de zeoliți ar putea interacționa și inhiba eficacitatea unui tratament prescris, de exemplu, chimioterapia.

Considerații

Pe măsură ce zeolitul călătorește prin organism, poate provoca deshidratare, așa că este important să beți apă în plus și să mențineți organismul hidratat corespunzător. Ar trebui să se ia numai zeolit în forma sa cea mai pură. Zeolitul extras în mod natural conține multe minerale toxice și este important să studiați procesul de curățare și ce substanțe au fost adăugate în produsul final înainte de a-l cumpăra. Este întotdeauna mai bine să optați pentru un produs care a fost analizat de un laborator terț.

Avertisment

Expertul în sănătate Jonathan Campbell sugerează că, în timp ce suplimentul de zeolit sub formă de pulbere este insolubil, deci va fi evacuat în mod natural, zeolitul lichid, care conține aluminiu, poate intra în sânge.

Deoarece nu există cercetări privind reacția umană la zeoliți, este dificil de evaluat care ar putea fi doza ideală și dacă suplimentele de zeolit ar fi sau nu mai benefice decât suplimentele mai recunoscute; sfaturile tind să fie vagi.

Deși nu este neapărat periculos, administrarea de suplimente de zeolit, scrie Lijec Vjesn de la Institutul Ruder Boskovic, poate fi considerată la fel de eficientă ca și consumul de argilă, care era un remediu antic pentru diverse boli.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#zeolit, #pericole zeolit , #stiri sanatate