Zelenki după întâlnirea cu Papa: ”Nu avem nevoie de mediatori, ci de un plan de acţiune pentru o pace justă în Ucraina” VIDEO

Duminica, 14 Mai 2023, ora 08:38
3338 citiri
Zelenki după întâlnirea cu Papa: ”Nu avem nevoie de mediatori, ci de un plan de acţiune pentru o pace justă în Ucraina” VIDEO
Zelenski s-a întâlnit cu Papa FOTO / captură vidoe Twitter Nexta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns negativ în privinţa posibilităţii ca Papa Francisc să medieze în războiul din Ucraina dintre Kiev şi Moscova, informează dpa.

Întrebat despre acest lucru într-un interviu de postul de televiziune Rai 1 în timpul unei vizite pe care preşedintele Zelenski o întreprinde în Italia, acesta a spus: "Cu tot respectul pentru Papă, ideea este că nu avem nevoie de mediatori între Ucraina şi agresorul care ne-a ocupat teritorii, ci de un plan de acţiune pentru o pace justă în Ucraina".

Preşedintele Zelenski a spus că trecutul a arătat că nu este posibil să se negocieze cu preşedintele rus Vladimir Putin."Nici o ţară din lume nu poate face asta", a spus liderul ucrainean.

Anterior, preşedintele Zelenski s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, precum şi cu lideri politici italieni.

Preşedintele ucrainean i-a cerut Papei Francisc să condamne mai clar Rusia, după întrevederea de 40 de minute, care a avut loc la Vatican.

"Sunt recunoscător pentru atenţia personală acordată tragediei a milioane de ucraineni", a scris Zelenski pe Twitter."Am vorbit despre zeci de mii de copii deportaţi"."În plus, i-am cerut (Papei Francisc) să condamne crimele înfăptuite de Rusia în Ucraina. Pentru că nu poate exista egalitate între victimă şi agresor".

Papa Francisc a atras în mod repetat critici din partea Ucrainei după declanşarea invaziei ruse anul trecut, încercând să evite să se adreseze direct sau să condamne părţile în conflict.

Prim-ministrul Giorgia Meloni a promis sprijin Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei "atât timp cât este necesar şi mai mult", în cadrul întâlnirii cu liderul ucrainean, pe care l-a numit "prietenul ei". Kievul trebuie să fie plasat într-o poziţie puternică pentru negocieri cu Rusia "pentru că pacea nu poate urma capitulării, aceasta ar fi o pace periculoasă pentru Europa", a spus Meloni.

Volodimir Zelenski a mulţumit Italiei pentru sprijinul acordat. El a spus că a fost mişcat de numeroasele steaguri ucrainene pe care le-a văzut pe străzile Romei.

După sosirea sa dimineaţă la Roma, cu un avion al guvernului italian din Polonia, preşedintele Zelenski a fost condus mai întâi la reşedinţa oficială a preşedintelui Sergio Mattarella.

În cursul zilei de sâmbătă s-a confirmat informaţia că preşedintele Zelenski va călători în Germania, deşi nu era clar când va pleca către această destinaţie. Sâmbătă seara, agenţia de presă italiană ANSA l-a citat pe comisarul de poliţie al Romei, Carmine Belfiore, care a declarat că liderul ucrainean a părăsit capitala Italiei.

Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean urmează să fie distinşi duminică, la Aachen, cu prestigiosul Premiu Carol cel Mare.

Ucrainenii care locuiesc în Italia s-au adunat în binecunoscuta Piazza Barberini din centrul Romei în aşteptarea sosirii preşedintelui Zelenski. În pofida ploii, aceştia au cântat imnul naţional."Vrem să îi spunem preşedintelui că suntem alături de el", a declarat la televiziunea italiană şeful Asociaţiei Creştine a Ucrainenilor din Italia, Oles Horodetskii. Ei sunt încrezători că "Ucraina îi va alunga pe invadatori pentru a crea o pace dreaptă".

Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
Ucraina, efort dramatic pentru a opri atacurile din ce în ce mai puternice ale Rusiei. „Dați-ne naiba rachetele Patriot!”
Ucraina, efort dramatic pentru a opri atacurile din ce în ce mai puternice ale Rusiei. „Dați-ne naiba rachetele Patriot!”
Rusia s-a bazat din ce în ce mai mult pe loviturile cu bombe cu planare pentru a lovi apărarea ucraineană, păstrând în același timp aeronavele sale de atac în mare parte departe de pericol....
#Zelenski, #Papa Francisc, #intalnire, #razboi Ucraina, #mediere, #plan de pace , #stiri Volodimir Zelenski