Zelenski după vizita președintelui Finlandei la Kiev: ”Am purtat negocieri foarte fructuoase și promițătoare” VIDEO

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 21:33 1587 citiri
Președintele Finandei la Kiev FOTO / Facebook Sauli Niinistö

Finlandezii vor instrui militari ucraineni și vor furniza tancuri de luptă Ucrainei, a declarat marți, 24 ianuarie, președintele Finlandei la Kiev.

Sauli Niinistö, președintele Finlandei, s-a întâlnit marți, 24 ianuarie, cu Volodimir Zelenski la Kiev.

”Vizita subliniază sprijinul puternic și continuu al Finladei pentru Ucraina”, este mesajul transmis de președinția finlandeză într-un comunicat.

Liderul de la Helsinki a precizat că vor trimite blindate de luptă Ucrainei și îi vor instrui pe militarii Kievului.

Președintele Niinistö a vizitat apoi Borodianka și Bucha, unde mii de ucraineni au fost torturați până la moarte. El a avut și o întâlnire cu studenții universității din Kiev.

Liderul de Kiev nota, pe rețelele sociale, după întâlnirea cu președintele Finlandei că s-au purtat ”negocieri foarte fructuoase, detaliate și promițătoare”.

”Cooperarea în apărare, protejarea energiei noastre, interacțiunea în structurile europene, problemele de securitate regională, formula de pace ucraineană și alte probleme care depind direct de securitatea țărilor noastre și a întregii Europe.

Mulțumesc Finlandei pentru sprijinul consecvent și principial al eforturilor noastre de apărare, presiunea de sancționare asupra Rusiei, activitatea internațională menită să țină socoteală Rusiei pentru terorism”, scria Zelenski pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News