Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Joe Biden și Volodimir Zelenski, declarații după întâlnirea istorică de la Casa Albă. Președintele SUA: ”Nimeni nu vrea să meargă la război cu Rusia” VIDEO

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 23:20
6255 citiri
Joe Biden și Volodimir Zelenski, declarații după întâlnirea istorică de la Casa Albă. Președintele SUA: ”Nimeni nu vrea să meargă la război cu Rusia” VIDEO
Volodimir Zelenski și Joe Biden, la Casa Albă FOTO / captură video Facebook The White House

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și omologul american, Joe Biden, au susținut o conferință de presă comună la Casa Albă miercuri, 21 decembrie, după discuții în spatele ușilor închise.

”Au trecut 301 zile de când Putin a lansat această invazie. 301 de zile, ucrainenii au arătat lumii dragostea lor de țară. Nu veți fi niciodată singuri”, a afirmat Biden.

Zelenski a fost primit călduros la Casa Albă de președintele Joe Biden și de soția acestuia, Jill Biden. Cei doi lideri au făcut scurte declarații la începutul întâlnirii bilaterale, după care s-au retras în Biroul Oval.

Biden a promis că Statele Unite ”vor continua să consolideze capacitatea Ucrainei de a se apăra”. Preşedintele american l-a asigurat, de asemenea, că sprijină aspiraţia Kievului pentru o ”pace justă”. Ucrainenii ”rămân o sursă de inspiraţie pentru lume”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, preşedintele ucrainean, şi-a exprimat ”recunoştinţa profundă” pentru sprijinul acordat de SUA, care au oferit Kievului arme în valoare de miliarde de dolari pentru a se apăra în conflictul cu Rusia.

Principalele declarații ale președintelui SUA:

Sunt onorat să vă primesc la Casa Albă. Am avut o comunicare frecventă în timpul acestui conflict și a fost fost important să ne privim în ochi. Ați inspirat poporul ucrainean și american.

Infrastructura critică face viața dificilă pentru ucraineni.

A trecut 301 zile de când Putin a lansat această invazie. 301 zile, ucrainenii au arătat întregii lumi că dragostea de țară și determinarea îi fac să își aleagă propriul drum.

Ucrainenii nu vor fi niciodată singuri. Poporul american nu a ezitat să vă ajute.

Înțelegem că lupta Ucrainei este parte din ceva mult mai mare. Când vedem astfel de atacuri asupra democrației și a integrității teritoriale, vor urma și alte consecințe.

Poporul american este hotărât să protejeze libertatea.

Înaintea de invazia Rusiei, ne-am asigurat că Ucraina se va putea apăra.

Peste 50 de țări au trimis aproape 2.000 de tancuri în Ucraina.

Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, Herson și Harkov.

Putin nu are nicio intenție să oprească acest război crud. SUA vor fi aproape de Ucraina și o vor ajuta să se apere cât timp va fi nevoie.

Vom semna un act care va face mai ușor transportul de muniții. Astăzi am aprobat 1,85 miliarde de dolari asistență pentru Ucraina.

Vom include și o baterie Patriot și vom antrena soldații ucraineni să folosească această armă. Va fi un instrument critic pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei.

Rusia folosește iarna ca pe o armă.

Vrem cu toții ca acest război să se termine. I-am transmis lui Putin: ”Dacă ai pic de demnitate, retrage-te”. Nu face asta. Singura variantă este ca Ucraina să câștige pe câmpul de luptă.

Putin a crezut că va putea distruge NATO, că va fi primit cu flori de ucraineni. A greșit.

Putin știe că acum nu mai e nicio șansă să ocupe Ucraina.

Volodimir Zelenski e un om care e gata să-și dea viața pentru țara lui. E foarte important pentru noi să-l vedem cu câștigă.

Sistemul Patriot este ceva defensiv. Ne-am fi dorit să nu fie nevoie să fie folosit, dar trebuie să oprească atacurile.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, am acordat țării ajutoare importante de securitate. Ulterior, am trimis peste 20 de miliarde de dolari asistență de securitate. Ne concentrăm ca toți aliații să ajute Ucraina în patru moduri: apărarea antiaeriană, sisteme de artilerie avansată, lucrăm cu partenerii pentru a face rost de tancuri și 200.000 de obuze.

Îi dăm Ucrainei exact ce are nevoie pentru a avea succes pe câmpul de luptă.

Nimeni nu vrea să meargă la Război cu Rusia, nimeni nu vrea să înceapă Al Treilea Război Mondial.

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei:

Am venit în SUA pentru a transmite mulțumirile poporului ucrainean pentru poporul american.

Alianța dintre SUA și Ucraina a devenit una istorică.

În ultimele 30 de zile ale acestui război, am început o nouă fază în relația cu SUA. Am devenit parteneri și aliați în adevăratul sens al cuvântului.

Cea mai mare problemă este întărirea Ucrainei. Vom continua lupta pentru libertate și independență.

Cel mai important element din noul pachet de ajutor este sistemul Patriot, care ne va întări semnificativ apărarea antiaeriană.

Domnule președinte Biden, vă mulțumesc pentru noul pachet de 45 de miliarde. Sper ca și Congresul să aprobe acest ajutor pentru țara noastră.

Fiecare dolar primit va fi folosit pentru întărirea securității mondiale.

Indiferent de schimbările din Congresul SUA, sunt sigur că vom avea suportul ambelor partide.

Trebuie să supraviețuim în această iarnă, să ne protejăm oamenii. Este un moment-cheie pentru noi.

Am discutat despre pașii strategici și sancțiunile impuse Rusiei. Rusia trebuie să plătească pentru tot ce face oamenilor noștri, împotriva Europei, împotriva întregii lumi..

E foarte important să avem pace la un moment dat.

Sunt sigur că vom câștiga împreună.

În calitate de tată, aș vrea să subliniez câți părinți și-au pierdut fiii și fiicele pe front. Cu cât această agresiune durează mai mult, cu atât tot mai mulți părinți vor trăi pentru răzbunare.

Mesajul meu pentru Putin e: sunt aici în SUA, cu președintele SUA, pentru că îl respect ca ființă umană pentru poziția pe care a adoptat-o.

În 2019, îi spuneam lui Putin că nu e necesar un război, să rezolvăm problema pe cale diplomatică. Spunea că da, a mințit.

Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
#Zelenski, #SUA, #declaratii, #Biden, #Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA, #Volodimir Zelenski, #Ucraina, #razboi Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski