Articol controversat despre moralul scăzut al conducerii de la Kiev. Zelenski se simte trădat: „Se înșală pe sine”

Marti, 31 Octombrie 2023, ora 14:16
6321 citiri
Articol controversat despre moralul scăzut al conducerii de la Kiev. Zelenski se simte trădat: „Se înșală pe sine”
Zelenski nu ia în considerare posibilitatea unor negocieri cu rușii FOTO Twitter

Revista Time a publicat un articol luni, 30 octombrie, care se bazează pe interviuri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, membri ai echipei sale, precum și surse anonime. Autorul acestuia este reporterul Simon Shuster, care și-a început articolul descriind vizita lui Zelenski în septembrie în Statele Unite, unde a fost primit ”mult mai rece decât în ​​primul an de război”.

Articolul spune că liderul ucrainean a apărut detașat și agitat în timpul vizitei. El a explicat acest lucru prin faptul că s-a săturat să-i convingă pe aliați că Ucraina îi poate ajuta să învingă invadatorii ruși.

„Nimeni nu crede în victoria noastră la fel de mult ca mine. Nimeni”, a spus Zelenski în interviul pentru Time.

Potrivit acestuia, Ucraina va pierde războiul dacă va pierde ajutorul SUA.

„Cel mai rău este că o parte a lumii este obișnuită cu războiul din Ucraina”, a remarcat președintele Ucrainei.

”Vedem că dacă oamenii din țările occidentale obosesc puțin, pentru ei totul devine ca și cum acesta ar fi un serial TV: „Nu pot să văd asta a zecea oară”.

De asemenea, se subliniază că vizita lui Zelenski nu a schimbat situația scăderii nivelului de sprijin pentru Ucraina în SUA - în iunie era la nivelul de 65%, iar acum 41% dintre americani susțin creșterea aprovizionării.

Unul dintre interlocutorii publicației, care face parte din cercul de apropiați al lui Zelenski, notează că președintele s-a întors la Kiev „furios”.

„Vine, primește vești, dă ordine și pleacă”, a descris el comportamentul președintelui.

Un alt interlocutor a subliniat că Zelenski simte că aliații occidentali l-au „trădat”, deoarece Ucraina nu primește armele necesare victoriei. În același timp, cei din echipa președintelui au remarcat că președintele crede ferm în victoria completă a Ucrainei.

„Se înșală pe sine”, a spus unul dintre ei. ”Nu avem opțiuni. Nu câștigăm. Dar încearcă să-i spui asta”.

În interviu, Zelenski a confirmat că nu ia în considerare posibilitatea unor negocieri cu autoritățile ruse: „Pentru noi, asta ar însemna să lăsăm o rană deschisă generațiilor viitoare”.

Președintele Ucrainei și-a exprimat îngrijorarea că, dacă Ucraina nu oprește pe deplin Rusia, situația se va înrăutăți. „Al treilea război mondial poate începe în Ucraina, poate continua în Israel și apoi se poate extinde în Asia. Și apoi explodează în altă parte”, a spus el.

Consilierul Președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, spune că tonul general al articolului nu reflectă în totalitate starea de spirit a lui Zelenski și a anturajul său. Nu există „furie” sau sentiment de „trădare” față de parteneri.

El spune că articolul este punctul de vedere subiectiv al unui anumit jurnalist care are propria sa viziune asupra a ceea ce se întâmplă.

Nu înțeleg deloc ce sunt sursele anonime. Uneori aceste ”surse anonime” sunt oameni care nu au acces la anumite informații, dar care sunt undeva în apropiere și vor să-și crească ”greutatea”. Și își trec viziunile drept cunoștințe axiomatice, a spus Podolyak.

După cum a remarcat Podolyak, președintele este „dur” față de faptul că Ucraina este în război de 614 zile și dorește „comunicații mai eficiente, îndeplinirea sarcinilor funcționale” și implementarea intențiilor declarate „cel puțin cu 70-80%”.

Potrivit Time, iarna poate fi și mai grea pentru Ucraina decât cea anterioară, iar dacă anul trecut ucrainenii au învinuit doar Rusia pentru întreruperi de curent, acum nemulțumirea se poate abate și asupra oficialităților. Publicația, cu referire la surse anonime, scrie că în conducerea Ucrainei pot avea loc schimbări semnificative, unul dintre miniștri și unul dintre generalii de rang înalt urmând să fie demiși.

În plus, articolul, citând surse din conducerea țării și din armată, spune că Forțele Armate nu duc lipsă nici de echipamente, nici de oameni. Potrivit interlocutorilor Time, din această cauză, unii comandanți refuză să execute ordinele chiar dacă vin din Biroul Președintelui: „Unde sunt armele? Unde este artileria? Unde sunt recruții?”.

Și unii comandanți, pur și simplu nu sunt capabili să execute ordinul, deoarece le lipsesc oameni. Din cauza victimelor și a mobilizării lente, sunt chemați bărbați din ce în ce mai în vârstă, aducând vârsta medie la aproximativ 43 de ani, care au deja unele probleme de sănătate.

Articolul vorbește și despre nemulțumirea partenerilor occidentali față de corupția din Ucraina. Șeful biroului președintelui, Andrii Yermak, a subliniat că liderii conducerii „nu duc o viață de lux”.

Cu toate acestea, unul dintre consilierii lui Zelenski i-a spus lui Simon Shuster că „oamenii fură de parcă nu ar exista mâine”. Se observă că interlocutorul Time i-a cerut reporterului să închidă reportofonul pentru a vorbi „mai liber”.

„Este logic. Desigur, vom pierde din cauza evenimentelor din Orientul Mijlociu. Oamenii mor, acolo este nevoie de pace pentru a salva vieți, pentru a salva omenirea”, a descris Zelenski impactul noului război asupra situației din Ucraina.

Time notează că, pe fondul escaladării conflictului palestino-israelian, lui Zelenski îi este din ce în ce mai dificil să negocieze cu partenerii occidentali, dar el nu vede nicio alternativă la continuarea războiului.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
#Zelenski presedinte Ucraina, #tradare, #Occident, #pesimism, #kiev, #Time , #stiri Volodimir Zelenski