Mesajul unionist al melodiei trupei Zdob și Zdub a fost modificat, după desemnarea la Eurovision. ”Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm” VIDEO

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 09:35 11305 citiri
Zdob și Zdub & Frații Advahov au fost aleși pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022 FOTO Youtube Zdob și Zdub

Piesa trupei Zdob și Zdub & Frații Advahov intitulată „Trenulețul”, care conținea un mesaj unionist, a fost desemnată să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2022. Unele voci au îndemnat ca Zdob și Zdub & Frații Advahov să reprezinte și România cu această piesă.

Totuși, o parte dintre versurile unioniste au fost modificate.

Aceasta este versiunea inițială: „Țară veche, țară nouă / Parcă-i una, parcă-s două / Ba aparte, ba-mpreună / Parcă-s două, parcă-i una”.

Aceasta este versiunea modificată: „Trenul vede când aleargă / Cât de mică-i lumea largă / Și că nu mai pare mare / Pentru că nu are hotare”.

Despre aceasta a scris jurnalista Angela Aramă din Republica Moldova: „Faptul că a fost schimbat textul pentru varianta de concurs este cea mai proastă decizie ever! Cu textul schimbat, cântecelul este despre nică și și-a pierdut tot farmecul. Trebuie să insistăm cumva să se revină la textul inițial”, a menționat jurnalista.

Instrumentistul Vasile Avdahov a menționat însă că aceasta nu este varianta finală: „Nu este varianta finală. Dacă vreți părerea noastră – optăm pentru varianta originală. Va fi o strofă și în engleză. Ne vom strădui să păstram ideea de bază, în scurt timp, echipa va veni cu mai multă informație”, citează Diez.md

Amintim că, în acest an, Zdob și Zdub & Frații Advahov au fost aleși pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022, care va începe pe 10 mai la Torino, Italia. Mai jos puteți audia cele două variante:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News