Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării despre regiunea Zaporojie. Luptele s-au întețit în zonă

Duminica, 22 Ianuarie 2023, ora 16:17 4285 citiri
Soldați ruși FOTO Twitter/ NEXTA

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică, 22 ianuarie, pentru a doua zi consecutiv, că forţele sale îşi îmbunătăţesc poziţiile în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei.

"În timpul operaţiunilor ofensive în direcţia Zaporojie, unităţile Districtului Militar de Est au ocupat teren şi poziţii mai avantajoase", a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul susţine, de asemenea, că a provocat victime şi a distrus echipamente, inclusiv vehicule de luptă ucrainene, obuziere şi două rachete HIMARS de fabricaţie americană.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice în mod independent relatările Rusiei despre situaţia de pe câmpul de luptă, dar Ucraina a declarat sâmbătă că afirmaţiile Rusiei privind progresele înregistrate în regiunea Zaporojie au fost exagerate.

Luptele din ultimele săptămâni s-au concentrat în jurul oraşului Bahmut din estul Ucrainei, unde mercenarii ruşi Wagner şi forţele ucrainene sunt prinşi într-un război de uzură.

Niciuna dintre părţi nu a revendicat însă mişcări majore pe frontul de sud din noiembrie, când Rusia s-a retras din oraşul Herson.

În condiţiile în care războiul a împlinit deja 11 luni, Ucraina este de părere că este posibil ca Moscova să încerce o nouă ofensivă în lunile următoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News