Yuanul se prăbușește. Panica provocată la Moscova după investițiile majore în moneda chinezească

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 18:33 12894 citiri
Rusia a investit aproximativ 110 miliarde de dolari în yuani FOTO Twitter

Yuanul a scăzut în raport cu dolarul la un minim din ultimii 14 ani, trăgând în jos odată cu el valoarea rezervelor rusești.

Rusia a investit aproximativ 110 miliarde de dolari (17,1% din rezervele sale) în yuanul chinezesc într-un efort de a minimiza impactul sancțiunilor occidentale, a raportat anterior Bloomberg.

În ultimele luni, Moscova și-a crescut constant investițiile în yuani, atât după invadarea Ucrainei, cât și înainte de război. Drept urmare, Federația Rusă a devenit unul dintre cei mai mari deținători de rezerve valutare chineze din lume.

Acum costul investițiilor Federației Ruse s-a prăbușit brusc. La licitațiile de miercuri, yuanul față de dolar, pe piața offshore, a scăzut la 7,24 - cel mai rău din 2008.

Pentru a doua zi consecutiv, yuanul se prăbușește cu aproape valoarea maximă posibilă: rata sa offshore nu se poate abate cu mai mult de 2% de la cea oficială stabilită de Banca Populară Chineză.

De la începutul anului, dolarul față de yuan a crescut cu 13%.

Yuanul s-a clătinat sub presiunea dolarului, care se bucură de o creștere record în ultimii 20 de ani, deoarece Fed-ul american crește ratele la o cotă pe care piețele nu le-au mai văzut de la sfârșitul anilor 1970.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com