Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO

Joi, 04 Mai 2023, ora 05:03
20183 citiri
Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO
Propagandistul Serghei Mardan îl acuză pe Xi că l-a trădat pe Putin FOTO / Daily Mail

Președintele chinez, Xi Jinping, care a efectuat o vizită oficială de trei zile la Moscova în luna martie 2023, este acuzat că l-a trădat pe Vladimir Putin, de către unul dintre cei mai apropiați susținători ai dictatorului rus, la televiziunea de stat. Acesta l-a incriminat pe liderul de la Beijing pentru convorbirea telefonică avută cu Volodimir Zelenski.

Propagandistul rus l-a acuzat pe Xi că a subminat Kremlinul prin apelul către Zelenski. ”Suntem prieteni sau ce?”, a izbucnit analistul Serghei Mardan la televiziunea de la Moscova, potrivit Daily Mail.

Discuția telefonică a lui Xi Jinping și angajamentul cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky din ultimele zile au revoltat cele mai mari marionete ale lui Putin. Săptămâna trecută, Xi l-a sunat pe Zelenski pentru prima dată de la invazia rusă pentru un apel de o oră, pe care președintele ucrainean l-a descris drept „lung și semnificativ”.

Ultima șansă a lui Putin: Disperarea Rusiei ce îi poate da lovitura de grație

Zelenski a numit de atunci un ambasador la Beijing, iar China îl va trimite pe reprezentantul său pentru afaceri europene la Kiev. Dar mișcarea a zguduit spectatorii din Rusia. Analistul de război Serghei Mardan a spus la emisiunea SolovyevLive că vizita lui Xi la Moscova luna trecută a subminat Kremlinul.

”Ce ar trebui să gândim? el a spus. 'Suntem prieteni sau ce?!' Mardan a spus în cadrul emisiunii sale: „[aveam] bucurie și încredere în a crede că Xi Jinping l-a văzut pe Zelenski ca pe o păpușă, cu siguranță nu îl va numi...Și apoi boom – asta (convorbirea telefonică cu el)”, a spus el telespectatorilor.

China a sprijinit Rusia cumpărând combustibili, în avantajul său, în ciuda sancțiunilor occidentale din timpul războiului din Ucraina. Exportul către cumpărători mari precum China a contribuit, de asemenea, la atenuarea recesiunii Rusiei, veniturile fiscale crescând în general.

Exporturile din Rusia către China au crescut cu 43% de la an la an în 2022. Dar China a evitat să trimită direct muniții în Rusia - spre furia privitorilor care susțin campania lui Putin.

Merkel își apără poziția față de Putin: Ce a spus despre invazia Rusiei din Ucraina

În ultimele luni, China a făcut eforturi să conducă negocierile dintre Ucraina și Rusia pentru a detensiona violența care a luat viața a peste 350.000 de persoane. Moscova nu s-a opus în mod deschis acestui lucru.

Dar apelul dintre Xi și Zelenski a fost o punte prea departe pentru susținătorii lui Putin. „Cum primim acest apel? De ce l-a sunat pe inamicul nostru [Zelenski]? Tovarășe Xi Jinping, de ce ai venit la Moscova? Și să petreci trei zile aici, întrerupând munca lui Putin?”, a spus propagandistul la televiziune.

„Așadar, ca urmare a șederii sale de trei zile la Moscova, se întoarce la Beijingul său, petrece o săptămână vorbind cu consilierii săi - și apoi decide să-l sune pe Zelenski”, a continuat Mardan retorica.

Pălmuirea lui Xi vine în timp ce susținătorii lui Putin se simt, de asemenea, supărați că aliatul lor apropiat chinez nu a trimis arme avansate și drone pentru a ajuta efortul de război asediat al Rusiei.

Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Vladimir Putin vrea să meargă din nou în China. Preşedintele rus a declarat joi, 25 aprilie, că plănuieşte să efectueze o vizită în țara asiatică în cursul lunii mai. Călătoria va...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#Xi Jinping, #Putin Xi Jinping, #vizita xi jinping, #Xi Jinping vizita Rusia, #Zelenski, #Zelenski putin, #zelenski xi jinping , #Razboi Ucraina