Xi Jinping i-a transmis deja un mesaj ferm lui Putin, înaintea întâlnirii lor oficiale. Ce a declarat liderul chinez în Kazahstan VIDEO

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 08:38 24257 citiri
Jinping a efectuat o vizită în în Kazahstan FOTO Twitter

Președintele chinez Xi Jinping a făcut prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei. A venit în Kazahstan și, în primul rând, a trimis un semnal clar Kremlinului.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, s-a întâlnit personal cu liderul chinez pe aeroportul Nur-Sultan. Imediat după sosirea sa, Xi Jinping a făcut o scurtă declarație. El a lăudat reformele masive lansate de Tokayev, iar în al doilea rând a transmis un mesaj privind ​​sprijinul integrității teritoriale și suveranității Kazahstanului.

Acesta din urmă pare să fie un semnal clar pentru Kremlin.

După cum se știe, propaganda Kremlinului și oficialii de rang înalt ai Federației Ruse au început să prezinte public pretenții teritoriale către Kazahstan. Retorica lor este similară cu cea în legătură cu Ucraina înainte de ocuparea Crimeei și a Donbasului.

Jinping a spus clar Moscovei că nu va sta deoparte în cazul unei încercări de a repeta scenariile Crimeei sau Donbass în Kazahstan. Kazahstanul a încetat să mai fie o zonă a intereselor exclusive ale Moscovei.

Jinping a efectuat o vizită în Asia Centrală pentru summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO). În cadrul acestei călătorii, el are programat să se întâlnească personal cu Vladimir Putin în Uzbekistan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com