Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce a pățit naționala de handbal masculin înaintea unui meci din preliminariile CE 2024

Marti, 07 Martie 2023, ora 17:50
1912 citiri
Ce a pățit naționala de handbal masculin înaintea unui meci din preliminariile CE 2024
Xavi Pasqual conduce naționala masculină a României FOTO Facebook

Naţionala de handbal masculin a României a avut peripeţii în drumul spre Insulele Feroe, unde va juca miercuri seară în calificările la CE2024. Tricolorii au ajuns după mai bine de 26 de ore, cu o escală în Norvegia, unde au şi dormit din cauza vremii nefavorabile, care nu a permis plecarea avionului.

”După o călătorie cu peripeţii, mai bine de 26 de ore şi jumătate, băieţii noştri au ajuns in Insulele Feroe. La Torshavn sunt zero grade, iar vântul bate puternic. ”, e motto-ul zilei în cantonamentul băieţilor! Le ţinem pumnii strânşi!”, a transmis FR Handbal, alături de câteva fotografii făcute, marţi după-amiază, după aterizarea la Torshavn.

Meciul Insulele Feroe - România va avea loc miercuri, de la ora 21.00, fiind al treilea din grupa 4 preliminară a CE din 2024.

În primele două dispute, jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au pierdut cu Austria (32-36) şi au învins Ucraina (34-26), astfel că au 2 puncte după primele două etape.

Urmează disputa retur cu Insulele Feroe (11 martie), şi cele cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
#Xavi Pasqual, #meci, #Feroe, #peripetii, #handbal, #drum, #26 ore , #stiri handbal