Scandal în lumea tenisului. Grand Slam-ul de la Wimbledon se va juca fără puncte după excluderea rusoaicelor. Anunțul WTA

Vineri, 20 Mai 2022, ora 23:36 7136 citiri
Simona Halep. Foto: Facebook / Simona Halep

Şeful WTA, Steve Simon, a anunţat, vineri, într-un comunicat, că la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, la care au interdicţie de participare sportivii şi sportivele din Rusia şi din Belarus, nu se vor acorda puncte.

"Atitudinea noastră este astfel pentru protejarea oportunităţilor egale ca sportivele WTA să concureze ca persoane. Dacă nu luăm atitudine, atunci renunţăm la principiul nostru fundamental şi permitem ca WTA să devină un exemplu de susţinere a discriminării bazată pe naţionalitate la alte turnee şi în alte regiuni din lume", a precizat şeful WTA.

WTA îşi va reevalua decizia de a nu acorda puncte la Wimbledon dacă se va găsi o soluţie acceptată de toate părţile prin care li se va permite sportivelor să concureze într-un “mediu unificat”.

Şeful WTA a subliniat faptul că forul condamnă ferm agresiunea Rusiei în Ucraina. “În primul rând vrem să fie pace şi ca războiul din Ucraina să se termine”, a adăugat Simon.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News