Federatia de Fotbal din Germania i-a hotarat soarta selectionerului Joachim Loew, dupa eliminarea rusinoasa de la Cupa Mondiala

Marti, 03 Iulie 2018, ora 17:01
11604 citiri
Federatia de Fotbal din Germania i-a hotarat soarta selectionerului Joachim Loew, dupa eliminarea rusinoasa de la Cupa Mondiala
Foto: Hepta.ro

Joachim Loew va ramane selectioner al Germaniei, desi echipa, campioana en titre, a fost eliminata inca din faza grupelor la Cupa Mondiala 2018, a anuntat marti Federatia germana de fotbal (DFB), citata de presa internationala.

"Sunt foarte recunoscator pentru increderea pe care DFB continua sa mi-o arate si simt ca, in ciuda criticilor justificate dupa eliminarea noastra (de la Cupa Mondiala), exista in general multa sustinere si incurajare", a afirmat Loew intr-un comunicat al DFB.

Imediat dupa dezastru, DFB s-a pronuntat pentru pastrarea lui Loew si a staff-ului sau tehnic la conducerea Mannschaft-ului, dar selectionerul a cerut cateva zile de reflectie.

"Noi am avut o discutie foarte deschisa si sincera in care am discutat multe subiecte" a declarat presedintele DFB, Reinhard Grindel. "Suntem cu totii ferm convinsi ca avem in Jogi Loew un selectioner care va face o analiza foarte atenta si va lua masurile potrivite ca sa readuca echipa noastra pe calea succesului", a continuat Grindel.

"Dezamagirea mea ramane uriasa, dar acum vreau sa trec cu toata energia la reconstructie", a spus Loew. "Totul cere timp, dar totul se va intampla punctual pentru startul noului sezon international in septembrie", a adaugat tehnicianul.

Numit la carma nationalei in 2006, dupa Mondialul gazduit de tara sa, Loew a condus echipa pana in semifinale la toate marile turnee internationale, cu exceptia celui din Rusia. Cariera sa a culminat cu castigarea titlului mondial in Brazilia, in 2014. Loew se afla sub contract cu DFB pana la viitoarea Cupa Mondiala, ce va avea loc in Qatar, in 2022.

Grindel si-a asumat riscul de a-l reconfirma pe Loew chiar inaintea esecului surprinzator suferit in fata Coreei de Sud (0-2), sinonim cu eliminarea de la turneul final din Rusia. "Inaintea Mondialului, am decis sa-i prelungim contractul lui Loew (pana in 2022), pentru ca noi consideram ca nimeni nu poate gestiona mai bine decat el reconstructia care va fi indispensabila dupa Mondial, indiferent ce se va intampla", a spus atunci Grindel.

La revenirea in Germania, presedintele DFB a afirmat ca Loew este liber sa-si aleaga viitorul, exprimandu-si insa speranta ca acesta va ramane la conducerea echipei nationale.

Selectionerul nu a dorit sa se exprime dupa eliminarea din faza grupelor, anuntand ca va lua o decizie in urma unor discutii cu oficialii federatiei.

"Echipa nu a aratat ceea ce poate sa faca in mod normal, iar eu ca antrenor sunt responsabil pentru asta. Trebuie sa ma intreb, desigur, de ce nu am reusit", a spus Loew.

Loew mai are 65 de zile pana la primul meci din Liga Natiunilor, contra Frantei, pe 6 septembrie, la Munchen.

Un sondaj a aratat ca mai mult de jumatate dintre germani, mai precis 55% au dorit ca Loew sa demisioneze.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Joachim Loew selectioner Germania, #Germania eliminata Cupa Mondiala , #stiri World Cup