Concluziile trase de presedintele FIFA despre Cupa Mondiala organizata de Rusia

Joi, 05 August 2021, ora 17:538839 citiri
Concluziile trase de presedintele FIFA despre Cupa Mondiala organizata de Rusia
Foto: FIFA

Editia din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal este "cea mai buna din toate timpurile", a afirmat presedintele Federatiei internationale (FIFA), elvetianul Gianni Infantino, in cursul unei conferintei de presa pe care a sustinut-o la stadionul Lujniki din Moscova, gazda finalei Franta - Croatia, programata duminica.

"Inca de acum cativa ani am spus ca acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astazi pot sa o spun cu convingere: este vorba de cea mai buna Cupa Mondiala din toate timpurile", a declarat Infantino, vineri, cu doua zile inainte de incheierea turneului final, informeaza AFP.

Conducatorul FIFA a aparut in fata jurnalistilor intr-un hanorac de culoare rosie, pe care era imprimata sigla CM 2018, alaturi de presedintele Comitetului rus de organizare, Aleksei Sorokin. El a tinut sa multumeasca, cu aceasta ocazie, "guvernului lui Vladimir Putin", pentru modul in care s-a ocupat de organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura.

"Rusia s-a schimbat, a devenit o adevarata tara a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai inalt nivel, dar si fotbalul face acum parte din ADN-ul tarii, gratie performantelor echipei nationale, a intregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific si foarte eficient", a adaugat Infantino.

"Mostenirea acestei Cupe Mondiale va face ca Rusia sa urce in clasamentul natiunilor datorita fotbalului. Ceea ce a fost construit, a fost construit pentru viitor", a adaugat conducatorul forului fotbalistic mondial.

"Ceea ce s-a schimbat este perceptia fata de Rusia. Aproape un milion de vizitatori in Rusia, la Moscova, dar si in toate orasele gazda, si-au dat seama ca au ajuns intr-o tara frumoasa, primitoare, intr-o tara pregatita sa arate lumii ca realitate nu este aceea pe care crezi ca o cunosti. Este o tara bogata in cultura, istorie, istorie a omenirii", a conchis Infantino.

Urmatoarele doua editii ale Cupei Mondiale de fotbal vor avea loc in Qatar (2022) si in SUA, Canada si Mexic, in 2026.

Editia 2026, gazduita de cele trei state de pe continentul american va fi prima cu 48 de participante, fata de 32 in prezent.