Concluzii la finalul preliminariilor: surprize uriase, dezamagiri si recorduri

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 21:03
5387 citiri
Concluzii la finalul preliminariilor: surprize uriase, dezamagiri si recorduri

Toate cele noua echipe europene calificate direct la Cupa Mondiala din Brazilia sunt acum cunoscute, ca si cele opt echipe care vor merge la baraj. Preliminariile din zona UEFA au oferit insa destule surprize, atat placute cat si neplacute.

In plus, sunt echipe si jucatori care au reusit performante uluitoare, dar si rezultate neasteptate si rasturnari de calcule.

Marile surprize

Bosnia-Hertegovina si-a asigurat calificarea directa la un turneu final pentru prima oara in istorie, gratie unui Edin Dzeko formidabil, care a facut pereche in atac cu Vedad Ibisevici, cei doi formand cel mai productiv cuplu de atacanti - 18 goluri.

Belgia a obtinut calificarea cu opt victorii si doua egaluri. Doar Germania si Olanda au avut un parcurs mai bun in preliminarii, insa belgienii erau in urna a treia valorica la tragerea la sorti, facand un salt de 31 de pozitii in clasamentul FIFA, pana pe locul sase mondial. Nationala n-a mai fost la o Cupa Mondiala din anul 2002.

Cea mai mare surpriza este insa Islanda - singura echipa din ultima urna valorica la inceputul preliminariilor care a ajuns la baraj. Nordicii au reusit un salt impresionant in ierarhia FIFA, de 67 de locuri, de la inceputul preliminariilor. Islandezii asteapta acum barajul, fiind totodata singura nationala din ultima urna care s-a clasat mai sus decat capul de serie din grupa - Norvegia.

Preliminariile Campionatului Mondial: Rezultate, clasamentele finale si echipele calificate

Dezamagirile

Norvegienii reprezinta si una dintre cele mai mari dezamagiri, fiind singurul cap de serie care nu a reusit sa se califice macar la baraj, terminand pe locul patru in grupa.

Alte echipe puternice, precum Serbia, Turcia, Danemarca sau Cehia nu au reusit sa ajunga cel putin la baraj. De altfel, Danemarca a suferit poate cea mai suprinzatoare infrangere a preliminariilor, 0-4 acasa cu Armenia, care de altfel a invins si in Cehia si a facut egal in Italia.

Performerii si liderii statisticilor

Echipa cu cele mai multe goluri marcate: Germania - 36

Echipa cu cele mai putine goluri primate: Spania - 3

Cel mai bun golaveraj: Olanda - (+ 29)

Scorul preliminariilor: Ucraina - San Marino 9-0

Golgheterii: Robin van Persie (Olanda) - 11 goluri si Edin Dzeko (Bosnia) - 10 goluri

Cele mai multe pase decisive: Joao Moutinho (Portugalia) - 8

Cel mai tanar jucator: Harry Wilson (Tara Galilor) - 16 ani, 6 luni, 24 zile (Belgia - Tara Galilor 1-1)

Echipa cu cele mai multe egaluri: Azerbadjan - 6

Castigatoarea de grupa cu cele mai multe infrangeri: Rusia - 2

Echipa eliminata cu cel mai bun punctaj: Austria, 17 puncte, golaveraj +10

Cea mai fairplay echipa: Bosnia - 8 cartonase galbene/10 meciuri si Spania - 8 gartonase galbene/8 meciuri

Cea mai indisciplinata echipa: San Marino - 34 cartonase galbene si 2 rosii

Cel mai tanar antrenor: Marian Pahars (Letonia) - 37 de ani

Cel mai varstnic antrenor: Fabio Capello (Rusia) - 67 de ani

Cea mai tanara echipa: Serbia (vs Croatia, 0-3) - 23 de ani

Cea mai varstnica echipa: Cipru (vs Norvegia, 0-2) - 29,73 de ani

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#rezultate preliminarii UEFA, #surprize preliminarii UEFA, #dezamagiri preliminarii UEFA, #Bosnia calificata Mondiale, #Belgia calificata Mondiale , #rezultate meciuri