Măsură istorică luată de organizatorii de la Wimbledon în privința tenismenilor din Ucraina

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 21:49
2516 citiri
Măsură istorică luată de organizatorii de la Wimbledon în privința tenismenilor din Ucraina
Wimbledon este al treilea Grand Slam al anului FOTO facebook

All England Tennis Club (AELTC) şi Federaţia Britanică de Tenis (LTA) au anunţat că vor acoperi costurile de cazare a două camere pentru toţi jucătorii ucraineni care se califică pe tabloul principal şi care concurează la turnee de tenis pe toată durata sezonului de iarbă, relatează The Guardian.

În timp ce unele facilităţi de joc sunt adesea rezervate doar jucătorilor britanici şi concurenţilor clasaţi în top 10, jucătorilor ucraineni li se va permite suplimentar să se pregătească pe terenurile de la All England Club şi Surbiton, după eliminărilor din competiţii de la Ronald Garros până în ajunul calificării la Wimbledon.

Angajamentul financiar se va ridica probabil la cinci cifre pe jucător, cu aproximativ 15 jucători ucraineni în poziţie de a concura în calificări şi tabloul principal de la Wimbledon. AELTC va dona în continuare organizaţiilor de răspuns la criza din Ucraina, promiţând 1 liră sterlină pentru fiecare deţinător de bilet la turnee, ceea ce se estimează că se va ridica la o donaţie de peste 500.000 de lire sterline.

Luna trecută, AELTC a anunţat că jucătorii ruşi şi belarusi vor avea voie să concureze la Wimbledon, cu condiţia să semneze o declaraţie de neutralitate. Declaraţia are trei condiţii: jucătorii trebuie să confirme că vor concura ca neutri, nu vor face nicio declaraţie de susţinere pentru regimurile ruse sau belaruse şi nu vor primi fonduri nici de la state, nici de la firme strâns legate de state..

„Am considerat că aceasta este probabil cea mai dificilă decizie în timpul preşedinţiei mele”, a spus Ian Hewitt, preşedintele AELTC. AELTC a confirmat că a purtat discuţii cu jucători ucraineni. „Fără a discuta detaliile acestor conversaţii, cred că ar fi corect să spun că au înţeles situaţia”, a declarat Sally Bolton, directorul executiv al AELTC.

„Au concurat în turneu cu sportivi ruşi şi belarusi de un an – au înţeles situaţia în care ne-am aflat. Au înţeles decizia noastră. Au fost recunoscători pentru că ne-am acordat timp pentru a avea acea conversaţie cu ei”, a spus ea.

Deşi AELTC a refuzat să dezvăluie numere specifice, Bolton a remarcat că „un număr de jucători” din Rusia şi Belarus au semnat sau sunt în proces de semnare a declaraţiei.

Wimbledon şi-a actualizat termenii şi condiţiile de intrare pentru a interzice drapelul rus sau belarus pe motiv şi orice sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina. Turneele nu vor fi transmise în niciuna dintre aceste ţări, iar mass-media rusă şi belarusă „nu este binevenită” la turneu de anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#wimbledon, #Grand Slam, #masura, #Ucraina, #sportivi, #cazare , #stiri tenis