Directorul CIA a descifrat tactica lui Putin: Crede că deține atuul care-i lipsește Occidentului pentru a câștiga

Sambata, 11 Martie 2023, ora 22:04
11159 citiri
Directorul CIA a descifrat tactica lui Putin: Crede că deține atuul care-i lipsește Occidentului pentru a câștiga
Directorul CIA William Burns susține că Putin crede că timpul lucrează în favoarea sa FOTO: NPR

Între pierderile grele de pe câmpul de luptă și sancțiunile economice paralizante, războiul din Ucraina a fost dezastruos pentru Rusia.

Dar directorul CIA, William Burns, a spus că președintele rus Vladimir Putin crede că „Ucraina contează mai mult pentru el” decât pentru Occident și că în cele din urmă își va câștiga războiul dezastruos.

Burns a afirmat, joi, 9 martie 2023, la o audiere din Camera Reprezentanților din Statele Unite că președintele rus Vladimir Putin rămâne convins că poate câștiga lupta, deoarece crede că timpul este de partea lui, potrivit Business Insider.

„Cred că dublează miza”, a declarat Burns, fost ambasador al SUA în Rusia, în timpul unei audieri a Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților. „Cred că este convins că poate face timpul să lucreze pentru el, că îi poate macina pe ucraineni prin acest război de uzură, că îi poate uza pe susținătorii occidentali ai Ucrainei”.

Planul nebunesc al lui Putin de a subjuga Europa de Est: Cortina de fier ce cuprinde România, Polonia și Ungaria VIDEO

Putin are o „viziune pe termen mai lung” și este convins că „Ucraina contează mai mult pentru el decât pentru noi”, a adăugat Burns, subliniind că Occidentul trebuie să „pătrundă” această percepție.

Conflictul din Ucraina se prelungește acum de mai bine de un an și s-a transformat într-un război de uzură. După ce Rusia a eșuat în obiectivul său inițial de a ocupa Kievul, războiul s-a mutat în mare parte în estul Ucrainei care a continuat să fie principalul câmp de luptă de atunci.

Evaluările serviciilor secrete occidentale sugerează că aproximativ 60.000 de ruși au fost uciși în lupte până acum - un bilanț uimitor în comparație cu alte conflicte moderne. Rusia s-a confruntat, de asemenea, cu probleme cu echipamentele, pierzând un număr uluitor de tancuri și vehicule blindate și confruntându-se cu o scădere a stocurilor de muniții.

Descoperire mai mare decât inteligența artificială: Un nou material revoluționar ce va schimba lumea, demn de Premiul Nobel VIDEO

Dar Putin nu dă semne de retragere. Rusia își continuă eforturile de a ocupa Bakhmut, un oraș din estul Ucrainei, cu o populație de 70.000 de locuitori înainte de război. Deși forțele ruse par să fie pe punctul de a cuceri orașul, este larg recunoscut internațional că capturarea orașului Bakhmut ar fi puțin mai mult decât o victorie simbolică pentru Moscova. De asemenea, Rusia a lansat joi un atac masiv cu rachete în toată Ucraina. Atacul a inclus utilizarea de rachete hipersonice, pe care armata ucraineană nu le poate doborî.

Pe măsură ce războiul continuă, au fost ridicate întrebări serioase cu privire la faptul dacă Occidentul are voința politică de a continua să ofere Kievului un ajutor de securitate vital. Unii republicani din Congres și-au exprimat opoziția față de acordarea de asistență suplimentară Ucrainei, deși parlamentarii de ambele părți ale spectrului politic au oferit, în general, un sprijin puternic pentru miliardele de dolari, în echipamente militare și alte ajutoare, pe care le-au oferit SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atac coordonat împotriva Ucrainei lansat de doi premieri din UE: ”Nu mai e un stat suveran / Donbasul și Crimeea, parte din Rusia pentru totdeauna”
Atac coordonat împotriva Ucrainei lansat de doi premieri din UE: ”Nu mai e un stat suveran / Donbasul și Crimeea, parte din Rusia pentru totdeauna”
Premierul Ungariei, Viktor Orban, și cel al Slovaciei, Robert Fico, au lansat un atac coordonat împotriva Ucrainei și a întregului concept european de apărare în fața agresiunii Rusiei....
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#William Burns, #director CIA, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #Rusia razboi, #victorie Rusia, #armata rusa, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina