William Brinza: Obligatoriu trebuie schimbat liderul PDL

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 16:19
3215 citiri
William Brinza: Obligatoriu trebuie schimbat liderul PDL

Fostul deputat PDL William Brinza este de parere ca trebuie realizata o reforma in PDL, prin reforma intelegandu-se si schimbarea presedintelui partidului, Vasile Blaga.

"Trebuie sa ne uitam la ceea isi doreste electoratul, pentru ca isi doreste o clasa tanara, o clasa neacuzata de acte de coruptie, o clasa care sa nu mimeze lupta. Pentru ca au fost si cazuri, cazuri prezentate si de PDL, cazuri si mai putin prezentate, unde au fost anumite intelegeri la nivel local. Nu cred ca acel politician care pentru moment a fost lider si a facut anumite intelegeri cu partidele adverse mai poate fi un lider.

Nu vreau sa dau nume. Garantat cand fac acest comentariu am suficiente nume in minte. (...) Acei oameni au dat o palma celor care au luptat pentru acest partid, pentru valorile de dreapta in Romania. Va dati seama ca nu sunt atat de multumiti pentru ceea ce au facut conducatorii lor", a spus democrat-liberalul, pentru Ziare.com.

Preda ataca dur conducerea PDL: Continua blatul din campanie, ne indreptam spre o fundatura

Intrebat daca prin reforma se refera si la reforma conducerii sau a liderului organizatiei, William Brinza a afirmat ca acest lucru este "obligatoriu".

"Obligatoriu. Obligatoriu trebuie schimbat liderul si obligatoriu trebuie schimbat Biroul Permanent. Prin lider ma refer la presedintele PDL", a declarat fostul deputat.

Acesta a precizat ca exista si unele nume luate in considerare, facand o descriere a celui care ar trebui sa ocupe functia de presedinte al PDL.

"Avem cateva nume. (...) O persoana cu vechime in partid, o persoana care a demonstrat, o persoana care stie sa comunice atat cu coechipierii lui cat si cu electoratul, o persoana care trece sticla, nu o persona care raspunde decat la intrebarile adresate in diverse locuri si incaperi, ma refer la o persoana care poate, intr-o expunere, sa se faca inteleasa si sa atraga.

Nu poti sa pui un domn care a intrat de trei zile in partid, nu a dovedit nimic, numai ca arata bine. Trebuie o persoana cu o relativa vechime, sa aiba cel putin cinci ani in partid, o persoana care a dovedit, fie ca ales local, fie ca ales national", a explicat democrat-liberalul.

Falca: Daca Blaga ramane liderul PDL, vom anula sperantele votantilor de dreapta

William Brinza s-a declarat total de acord cu declaratiile primarului PDL al municipiului Arad, Gheorghe Falca, cel care a spus, pentru Ziare.com, ca "acest lider trebuie sa faca parte din generatia care, la Revolutia din 1989, era compusa din elevi si studenti".

"(...) Nu as merge cu unul care, pana in '89, a imbratisat Partidul Comunist. Undeva pana in 50 de ani cred ca este recomandat sa conduca orice partid din Romania, nu numai PDL", a mentionat fostul parlamentar.

Cristian Preda vrea alegeri pentru prezidentiabilul PDL: Sa nu amanam foarte mult

Acesta a aratat ca este greu de spus cine ar putea fi prezidentiabilul PDL si ca "nu este de dat cu parerea nici la presa, nici in diverse intalniri".

"Desigur ca presedintele ales al partidului ar fi prima optiune la Congresul pe care il vom avea fie in martie, fie in aprilie, fie in mai - din punctul meu de vedere cu cat mai repede cu atat mai bine. Totodata, poate fi si o alta persoana care obligatoriu sa faca parte din conducerea partidului, la nivel de varf - adica vicepresedinte. Aceasta analiza se face in partid si cand ai desemnat persoana atunci vii cu ea in fata presei", a afirmat democrat-liberalul.

William Brinza ataca PDL

Acesta a indemnat PDL sa fie "un partid de opozitie adevarat", explicand si de ce, in urma cu cateva zile, a intrebat pe contul sau de Facebook daca este nevoie de un sondaj in randul PDL pentru a se stabili de ce partidul a pierdut alegerile parlamentare.

"Nu cred ca este cazul de un sondaj, este cazul de o analiza corecta si pertinenta a fiecarei organizatii de partid si atunci nu cred ca mai e nevoie sa mai faci un sondaj, pentru ca inseamna o cheltuiala de bani, bani de care banuiesc ca partidul nu da pe-afara. Acei bani trebuie economisiti, mai bine faci un training, faci altceva.

Fiecare organizatie isi stie defectele ei, Biroul Permanent stie foarte clar unde au fost defectiuni, ce s-a intamplat. (...) Ce sa sondezi, cand stii foarte bine, echipele se cunosc... S-au format de atata timp, s-au mai deformat ele intre timp, cand a venit noua conducere, noul Birou Permantent. Dar, una peste alta, atat actualii parlamentarii si fostii parlamentari, cat si conducerile si membrii din toate organizatiile se cunosc intre ei", a declarat William Brinza, care a mai spus ca nu vrea sa speculeze ideea ca unii lideri ai PDL s-ar ascunde in spatele acestor sondaje.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#William Brinza schimbare presedinte PDL, #William Brinza prezidentiabil PDL, #William Brinza reforma PDL, #William Brinza sondaj PDL, #William Brinza critic PDL , #stiri William Branza
Comentarii
Poza besinsula
besinsula
rank 1
Mai bine v-ati minca tatucul si v-ati arunca toti in canal,cu apa