William Brinza ia apararea asistentelor romance din Marea Britanie

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 11:41
1858 citiri
William Brinza ia apararea asistentelor romance din Marea Britanie
Foto: Arhiva

Presedintele comisiei parlamentare a romanilor de pretutindeni, deputatul William Brinza, i-a transmis o scrisoare ambasadorului Angliei la Bucuresti prin care isi arata indignarea fata de declaratia lordului Winston, care a contestat dreptul la munca al cadrelor medicale de origine romana, si ii solicita scuze publice.

In scrisoare, deputatul democrat liberal si-a mai exprimat, pe de o parte, gratitudinea vis-a-vis de deschiderea cu care au fost primiti romanii in Regatul Unit al Marii Britanii si pe de alta parte a solicitat ambasadorului, transmiterea indignarii sale fata de recenta declaratie a lordului Winston, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Mesajul discriminator al Lordului Winston incala un drept elementar, dreptul la mobilitate al cetatenilor. In plus, angajarea lucratorilor romani sau de alta origine este atributul angajatorului englez. Romanii, ca si englezii sunt cetateni europeni si trebuie sa se bucure cu totii de aceleasi drepturi si obligatii. Daca domnia sa are cunostinta de existenta unui astfel de caz, il rog sa il prezinte public, fara a generaliza situatia si umbri activitatea profesionala a cetatenilor romani, care aleg sa lucreze pe teritoriul Marii Britanii. In caz contrar, ii solicit si isi ceara scuze, in mod public, fata de lucratorii romani din Anglia", a declarat deputatul William Brinza.

Marea Britanie: Asistentele romance pun in pericol viata pacientilor

Lordul Winston, parlamentar laburist, a lansat un avertisment cu privire la riscurile la adresa sanatatii reprezentate de numarul in crestere al asistentelor medicale din Estul Europei care abia pot vorbi limba engleza.

Lord Winston, care este si expert in fertilitate si personalitate Tv, a spus ca uriasul influx de angajati din domeniul sanatatii din tari din Europa de est precum Romania si Bulgaria supune pacientii unor riscuri serioase.

Acesta le-a spus parlamentarilor: "Comunicarea intre medic si profesionistul din sanatate este de o importanta vitala. Exista riscul sa o pierdem, in conditiile in care asistentele nu pot vorbi limba engleza si au primit o pregatire diferita".

"Sunt in special ingrijorat pentru asistentele care vin din blocul estic al Europei - spre exemplu, din Romania si Bulgaria", a spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#William Brinza ambasada Marea Britanie, #asistente romance Marea Britanie , #stiri William Branza