William Branza vrea o echipa noua la PD-L, care sa nu faca blat cu USL - Interviu

Duminica, 13 Martie 2011, ora 18:58
4423 citiri
William Branza vrea o echipa noua la PD-L, care sa nu faca blat cu USL - Interviu
Foto: Adevarul

Desi exista discutii contrare, ele sunt democratice, si nu exista nicio dovada ca PD-L se indreapta spre rupere, a declarat William Branza, intr-un interviu Ziare.com.

Deputatul vrea sa candideze pentru o functie de conducere in PD-L pentru ca isi doreste sa faca parte dintr-o echipa noua, care sa nu mai semene cu cea desprinsa din fostul FSN si sa fie capabila sa se bata cu cu USL.

Intrebat cum trebuie sa procedeze PD-L ca sa recastige procentele pierdute in sondaje, William Branza sustine ca democrat liberalii trebuie sa mearga in mijlocul oamenilor, chiar daca sunt huiduiti. Deoarece politicienii isi asuma huiduielile, fac parte din viata lor.

Pentru a deveni un partid unit, deputatul PD-L a mai declarat in interviul acordat Ziare.com ca functia de presedinte trebuie decuplata de cea de premier.

William Branza considera ca impreuna cu romanii din strainatate poate sa definitiveze proiectul de repatriere a creierelor in Romania.

Ce anume v-a determinat sa candidati pentru o functie de conducere in partid?

Am experienta politica necesara care imi permite sa trec la un nivel superior in

partid la alegerile care vor urma. Sunt un politician tanar, cu o mentalitate politica europeana pro-dreapta. Am o capacitate electorala dovedita, deoarece impreuna cu echipa mea, careia ii multumesc pe aceasta cale, am castigat tot ce se putea: alegerile parlamentare, europene si prezidentiale, cu un scor care nu poate fi comentat.

Cu un potential de peste 4 milioane de votanti, romanii din diaspora trebuie sa aiba un reprezentant nu doar in Parlament, ci si in partid.

Dezideratul exprimat de dumnevoastra pentru partid era unitatea. Dupa CNC-ul de saptamana trecuta, din afara se vede mai degraba o fractura. Cum stau cu adevarat lucrurile in interiorul PD-L?

Nu exista nicio dovada clara ca ne indreptam spre o rupere a partidului. Nu impartasesc niciun fel de opinie vizavi de dezbinare. In acelasi timp, insa, nu am ascuns si nu ascund ca exista opinii divergente, democratice, care este normal sa fie exprimate in interiorul partidului. Eu imi mentin opinia de unitate, singura sansa a PD-L de a castiga alegerile in 2012 si 2014.

Mai este loc pentru toate opiniile in PD-L, dupa ce "talibanii" au respins proiectul "reformistilor"?

Nu impartasesc ideea de talibani si reformisti. Cine decide cine sunt unii si cine sunt altii? Personal, eu, William Branza, ma consider si taliban si reformist. In mod cert exista loc pentru mai multe curente in partid. Eu propun o formula noua a partidului, o echipa noua care sa nu mai semene cu cea desprinsa din fostul FSN.

Imi doresc o echipa noua care sa se bata cu USL, nu o echipa care sa faca blat cu aceasta. Echipa diaspora pe care o reprezint nu agreaza blatul, agreaza prin participare o lupta sincera bazata pe idei europene.

Din punctul dumneavostra de vedere, ce trebuie sa faca PD-L ca sa recastige procentele pierdute?

Trebuie sa ramana unit, sa continue si sa termine reformele incepute si sa dea dovada de o foarte buna comunicare cu romanii. Capacitatea de comunicare cu romanii trebuie imbunatatita. Trebuie sa le explicam masurile luate si sa nu rupem legatura cu electoratul.

Trebuie sa mergem in mijlocul oamenilor, chiar daca suntem huiduiti. Huiduielile ti le asumi, fac parte din viata unui politician. Politicianul nu este o vedeta de cinema ca sa primeasca doar aplauze. Cine crede acest lucru cred ca si-a gresit cariera.

Functia de premier trebuie decuplata de cea de presedinte de partid?

Nu exista o opinie a partidului in acest moment, pe aceasta tema. Opinia mea personala este ca trebuie decuplata. Premierul are o sarcina grea si trebuie sa se concentreze 100% pe problemele de la Guvern. Presedintele de partid trebuie sa fie un adevarat lider, el trebuie sa fie in mijlocul probelemelor partidului pentru a le gasi rezolvare si, de asemenea, sa pastreze o legatura buna cu Guvernul.

Pe cine veti sustine ca presedinte al PD-L?

Cand voi sti cine va candida va voi anunta. Dar daca vorbim de Vasile Blaga si Emil Boc, amandoi sunt oameni de partid, oameni de valoare si trebuie sa faca parte din echipa de conducere.

Exista in PD-L un om pregatit sa preia rolul de "locomotiva" atribuit pana in prezent lui Traian Basescu?

Nu exista un lider in partid, dar nici in politica romaneasca, care sa semene cu Traian Basescu. Tocmai de aceea avem nevoie de un lider care sa aiba in spate o echipa buna cu care sa comunice si sa lucreze. Avem nevoie de un lider care sa asigure o buna comunicare cu presedintele Traian Basescu si cu actualul guvern.

Cum vad romanii din diaspora situatia politica din tara?

Romanii din diaspora au luciditatea sa vada ca Traian Basescu si PD-L raman in continuare giranti ai reformelor. Mare parte dintre ei doresc sa se intoarca acasa, dar sa se intoarca intr-o tara reformata. Ei vad ca Opozitia nu a facut nimic pentru tara, iar pentru cei din strainatate nici nu a existat.

Asteapta de la noi sa terminam ceea ce am inceput si sa le putem oferi un cadru propice pentru a-si dovedi experienta occidentala dobandita. Impreuna cu romanii mei din strainatate incercam sa definitivam proiectul de repatriere a creierelor din Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#William Branza candidatura PDL, #Traian Basescu lider unic , #stiri William Branza