William Branza vrea infiintarea unui minister al Diasporei

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 11:022389 citiri
William Branza vrea infiintarea unui minister al Diasporei
Foto: agendazilei.com

Deputatul PDL William Branza vrea ca un minister al Diasporei sa fie infiintat pentru cei peste trei milioane de romani care traiesc in strainatate. Totodata, liderul PDL Diaspora cere in continuare introducerea votului prin corespondenta.

Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, parlamentarul democrat-liberal afirma ca, dupa ce s-a aflat cu exactitate cati romani sunt in afara granitelor, sunt necesare mai multe masuri pentru acestia, printre care cresterea numarului de colegii si a numarului de parlamentari din diaspora, dar si introducerea votului prin corespondenta.

In plus, deputatul PDL vrea ca ambasadele si consulatele Romaniei din strainatate sa aiba in randul personalului sau si cetateni romani care traiesc in diaspora.

In ceea ce priveste votul prin corespondenta, William Branza a precizat ca "USL a mimat ca-l doreste, dar a incurcat cat a putut, iar UDMR s-a opus in mod deschis", in timp ce PDL si-a asumat proiectul, insa l-a trecut in plan secund.

Democrat-liberalul a explicat si ideea ministerului Diasporei, care a fost o propunere publica adresata guvernului Boc, fiind propusa spre analiza si Guvernului Ponta. Totodata, el considera ca cifra de trei milioane de romani justifica propunerea.

Nu in ultimul rand, William Branza a sustinut ideea ca parlamentarii pentru diaspora sa fie alesi din randul celor care traiesc in strainatate, care sa aiba o activitate continua de cel putin cinci ani in tara de adoptie, deoarece "nu poti sa fii reprezentantul romanilor si sa nu le cunosti problemele".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News