William Branza: Votul prin corespondenta e un pas spre democratie

Marti, 01 Februarie 2011, ora 21:311014 citiri
William Branza: Votul prin corespondenta e un pas spre democratie
Foto:Adevarul

Deputatul PD-L pentru diaspora, William Branza, se arata de parere ca e necesara introducerea votului prin corespondenta, pentru a da posibilitatea ca milioane de romani din diaspora sa-si exercite dreptul democratic.

"Este un pas in democratie pe care Romania trebuie sa si-l asume si sa arate fata de diaspora romaneasca, si prin aceasta lege, respectul cuvenit(...) ofera posibilitatea ca cinci milioane de romani aflati in afara granitelor, cu acte, sa voteze intr-un mod comod si civilizat, prin metoda corespondentei," a spus Branza in cadrul unei dezbateri live cu cititorii Evenimentul Zilei.

In opinia lui Branza, romanii din diaspora au probleme in a vota, din cauza sectiilor de votare aflate la distante prea mari.

"Numarul mare de romani nu poate fi prezent la urne din cauza sectiilor de votare insuficiente si a departarii acestora, mergand pana la 500-800 de kilometri pentru a ajunge la cea mai apropiata sectie. Am ales ca model legea italiana si cea din SUA", a adaugat deputatul PD-L.

Branza a respins acuzatiile PSD ca astfel se va putea frauda mai usor votul, considerand ca voturile din diaspora sunt cele mai sincere, fiind practic imposibil de manipulat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News