William Branza: Romanii din diaspora se asteptau la respect din partea lui Antonescu

Luni, 28 Martie 2011, ora 15:332193 citiri
William Branza: Romanii din diaspora se asteptau la respect din partea lui Antonescu
Foto: Arhiva

Presedintele PD-L Diaspora William Branza critica dur propunerea liderului PNL Crin Antonescu, care vrea ca votul romanilor imigranti sa fie conditionat de plata in tara a cel putin unui impozit, si sustine ca acesta vrea sa ii priveze pe emigranti de un drept consfintit prin Constitutie.

Presedintele PD-L Diaspora a declarat pentru Ziare.com ca romanii imigranti se asteptau la mai mult respect din partea lui Crin Antonescu.

"Propunerea lui Crin Antonescu este lipsita de maturitate pentru ca incalca un drept consfintit prin Constitutie. Constat ca acesta o confunda cu o carticica marxist - leninista sau nu o cunoaste", a precizat democrat liberalul.

Intrebat care este mesajul romanilor din diaspora la aceasta propunere, William Branza, in calitate de reprezentant al lor, ne-a declarat ca romanii se asteptau ca liderul PNL sa le arate mai mult respect.

"Ne asteptam la mai mult respect din partea lui Antonescu pentru ca, la alegerile prezidentiale, a fost candidatul votat al doilea dupa presedintele Traian Basescu. In al doilea rand pentru ca, nu demult, facea parte dintr-un partid de dreapta si acest lucru ar trebui sa il oblige la mai multa intelegere fata de romanii din strainate.

Nu trebuie sa uitam ca ei au trimis, ani de-a randul miliarde de euro in Romania si sustin economia tarii si acum, pe timp de criza. Romanii din strainatate sunt platitori de taxe si impozite in Romaniia pentru ca au in proprietate o casa , un teren si daca nu au ei, au parintii ramasi acasa sau rudele lor", ne-a mai declarat democrat liberalul.

Antonescu vrea "vot fiscal" pentru diaspora, romanii de afara il pun la punct

William Branza mai crede ca Opozitiei ii este "frica de votul prin corespondenta".

"Opozitia respinge votul prin corespondenta de frica. De asemenea, pentru a castiga alegerile in diaspora trebuie sa fii un lider cunoscut, o persoana in care romanii care au ales sa se stabileasca in strainatate sa vada pe cel care ii asculta, care le rezolva problemele pe care le au pe durata sederii lor in acea tara", a mai declarat Branza pentru Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii