William Branza: Diaspora se regaseste in Basescu

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 10:573547 citiri
William Branza: Diaspora se regaseste in Basescu
Foto: EVZ

Deputatul PD-L William Branza crede ca romanii din strainatate se regasesc in modelul de politician reprezentat de Traian Basescu si ca nu pot fi cumparati cu zahar, faina si ulei, precum o parte a alegatorilor din tara.

"Din pacate pentru multi politicieni, ei (romanii din strainatate - n.red.) au luat un model, un standard de politician, presedintele Traian Basescu, si aici au luat partea de dinamism, de activitate, de a spune lucrurilor pe nume. Se regasesc in tot ceea ce face si spune domnul presedinte si atunci modelul de implicare declarativ, nu faptic, modelul de minciuna, de om care nu se implica, este cel pe care il sanctioneaza cel mai mult posibil", a spus William Branza intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Totodata, deputatul PD-L pentru diaspora e de parere ca romanii de peste hotare sanctioneaza minciuna, asa cum au facut-o la alegerile din 2009, cand au reactionat la faptul ca Mircea Geoana, candidatul PSD, a facut promisiuni false.

"Modelul Geoana (n.r:- e un model de minciuna), care le-a promis 25.000 euro in speranta ca va castiga ceva, neintelegand, de fapt, ca cei mai duri in a sanctiona minciuna sunt romanii din strainatate, care nu au ce pierde. Pe ei nu ai cu ce sa-i minti, nu ai ce sa le oferi. Nu poti sa faci campanie in strainatate cu zahar, faina, ulei. Nu ai cum. Acolo nu faci campanie decat cu un program politic corect, decat implicandu-te si implicandu-i si pe ei la reformarea Romaniei", a spus Branza.

Totodata, William Branza s-a aratat de parere ca romanii din strainatate au o mentalitate diferita de cei din tara, prin faptul ca sunt obligati sa respecte un alt standard de munca si ca trebuie sa invete limbi straine.

In opinia sa, vor pleca tot mai multi romani in strainatate in perioada urmatoare, dat fiind ca economia romaneasca nu mai ofera atatea posibilitati ca intre 2002-2008.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News