TV Ziare.com: Pe cate voturi mizeaza PDL in strainatate - William Branza

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 21:33
2514 citiri
TV Ziare.com: Pe cate voturi mizeaza PDL in strainatate - William Branza

William Branza, liderul PDL Diaspora, a discutat cu cititorii Ziare.com despre legea votului prin corespondenta, care spera sa fie implementata in toamna viitoare, la alegerile parlamentare, si se arata convins ca romanii din diaspora vor vota tot PDL ca si in 2009, pentru ca "sunt de dreapta".

William Branza sustine ca, desi in diaspora se fac cu greu sondaje de opinie, este convins ca romanii de aici nu si-au schimbat optiunea politica.

Daca se aplica votul prin corespondenta, Branza crede ca aproape 1,5 milioane de romani din diaspora isi vor exercita acest drept.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu William Branza

"Pana acum nu s-a facut nici un sondaj de opinie, insa, daca luam in calcul discutiile pe care le am zilnic, romanii din strainatate au ramas cu opinie neschimbata, pentru ca ei sunt de dreapta. Nu stiu vreun roman care sa fi mers in strainatate sa ceara ajutor social, au mers sa munceasca", a declarat William Branza la TV Ziare.com.

Deputatul adauga ca PDL are in tara in continuare un procent de 26% din preferintele electoratului si este in continua crestere.

Acesta adauga ca legea votului prin corespondenta ar putea fi implementata inca din toamna lui 2012, in functie de cat de rapid va trece prin Parlament. Legea a trecut deja de Camera Deputatilor si urmeaza sa treaca si de Senat, explica William Branza.

"Acest proiect este dezbatut si de MAE, vin si ei cu un proiect cu aceleasi prerogative, insa dezbaterea la Ministerul de Externe a fost mult mai ampla pentru ca are parghiile mai mari, proiectul legislativ care a trecut de Senat va fi comasat cu cel al MAE si sa speram ca vom avea un proiect care se va transforma intr-o lege importanta.

Daca legea va trece, la alegerile parlamentare din toamna, romanii vor vota prin corespondenta, daca nu va trece sau va fi tergiversata, cel putin la alegerile prezidentiale romanii vor vota prin corespondenta", a declarat deputatul.

"Ceea ce stiu, din ce am discutat cu romanii din strainatate, este ca teoretic pot vota 3 milioane de persoane, insa practic vor vota cei care mai au incredere in politicul romanesc, iar acestia sunt din punctul meu de vedere 1,5 milioane", adauga democrat-liberalul.

Pe de alta parte, William Branza spune ca Romania va intra in Schengen in 2011: "Vom intra in Schengen anul acesta, am toata convingerea. Daca nu, granita aeriana va fi clar validata, iar cel putin in 2012 Romania va fi membru deplin", a declarat deputatul PDL.

Acesta a adaugat ca intrarea in Schengen nu va tine cont de "cati vamesi sunt arestati", ci de cat de bine au fost aplicate masurile convenite cu comunitatea europeana in contractul de aderare si preaderare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#William Branza, #Branza romani diaspora, #Branza vot corespondenta , #stiri William Branza