PDL vrea mai multi parlamentari in diaspora

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 20:151551 citiri
PDL vrea mai multi parlamentari in diaspora

William Brinza, presedintele PDL Diaspora, propune ca in viitorul legislativ sa existe un numar de pana la cinci ori mai mare de parlamentari in diaspora.

In prezent, in Parlamentul Romaniei exista 4 deputati si doi senatori de Diaspora, dar William Brinza vrea ca romanii de peste hotare sa fie reprezentati de pana la 25-30 de parlamanetari, informeaza Evenimentul Zilei.

Acesta mai vrea ca majoritatea candidatilor sa provina din randul romanilor care locuiesc in strainatate sau care au cel putin cinci ani de rezidenta.

"Avem romani valorosi care conduc institutii reprezentative in strainatate sau fac cinste Romaniei prin diversele lor activitati si ei trebuie sa faca parte din legislativul Romaniei in perioada 2012 - 2016", a aratat William Brinza.

Potrivit datelor oficiale, in Spania exista 867.000 romani, iar in Italia 963.000.

"Am discutat, in acest sfarsit de an, cu colegii de partid, cu cei din opozitie si i-am trimis datele referitoare la romanii din strainatate si premierului Emil Boc, pentru ca impreuna sa ajungem la concluzia ca nu putem ignora numarul romanilor, Constitutia si nu le putem calca in picioare dorinta acestora de a fi reprezentanti", a sustinut William Brinza.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News