Branza, despre restrictiile de pe piata muncii din Spania: O decizie politica

Joi, 28 Iulie 2011, ora 22:451846 citiri
Branza, despre restrictiile de pe piata muncii din Spania: O decizie politica

Presedintele PDL Diaspora, William Brinza, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, si secretarul de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, s-au intalnit joi cu reprezentantii comunitatii romanesti din Spania, pentru a dezbate problema reintroducerii permiselor de munca pentru romanii care vor sa lucreze pe taram iberic.

In cadrul discutiilor, William Brinza a subliniat ca este vorba despre o decizie politica a guvernului socialist al lui Zapatero care urmareste, in acest fel, sa reduca din nemultumirea cetatenilor spanioli adusi in pragul saraciei de deciziile guvernului si i-a asigurat pe cei prezenti ca masura nu se va rasfrange asupra celor deja inscrisi la asigurarile sociale ca fiind in cautarea unui loc de munca.

"Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a decis infiintarea unui tel verde la care romanii din Spania sa poata suna in vederea informarii asupra deciziilor care ii privesc in mod direct. Se va crea si un grup de lucru care sa colaboreze cu partea spaniola in vederea respectarii drepturilor romanilor", a declarat presedintele comisiei parlamentare a comunitatilor de romani din afara granitelor tarii , William Brinza.

Vizita de lucru in Spania a deputatului William Brinza a venit ca urmare a solicitarilor transmise de miile de romani care au participat, in urma cu 6 zile, la dezbaterea online (peste 4.000 de vizualizari) pe tema introducerii restrictiilor pe piata muncii din Spania pentru muncitorii romani organizata de o publicatie nationala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News