Whitney Houston: Tulburatoarea viata a unui star disparut prea devreme (Galerie foto)

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 22:54
12005 citiri
Whitney Houston: Tulburatoarea viata a unui star disparut prea devreme (Galerie foto)
Foto: AFP

Supranumita "The Voice", Whitney Houston, artista completa ce a inspirat prin frumusete, gentilete, dar mai ales voce cantarete precum Beyonce, Alicia Keys, Mariah Carey si Celine Dion, a lasat odata cu disparitia sa timpurie un gol greu de acoperit in genurile muzicale pop, soul, R&B, dance sau gospel, pe care le-a abordat cu un talent indubitabil.

A avut o cariera incununata de glorie, umbrita adesea de scandaluri, si o frumusete divina, naucitoare. Facea totul sa ramana in deplina concordanta cu moda timpului, adoptand tinute stralucitoare cu strasuri de top, coafuri afro, brushing, garcon, toate intr-o coloratura californiana.

Protest la funeraliile lui Whitney Houston: Dumnezeu te va uri mereu! (Video)

O intorcere virtuala in trecutul celei care a fost simbolul adulat al anilor '80 -'90, prin vocea-i calda, catifelata, al carei timbru era incredibil de puternic, va propunem gratie portalului Journal des Femmes.

Fizic de manechin

In 1981, adolescenta Whitney Houston (avea 18 ani) este pe coperta marilor reviste americane - Glamour, Cosmopolitan si Seventeen - cochetand cu moda si participand la diferite sitcom-uri. Dar Chaka Khan o alege ca solista a cantecului sau, "I'm Every Women", iar doi ani mai tarziu va semna un prim contract cu casa de discuri Arista, al carei presedinte era Clive Davis. A preferat muzica, era stilul ce i se potrivea cel mai bine.

Frumusete divina

Suntem in 1987. Coafura californiana, suras ultrastralucitor, irezistibila, devine interpreta completa odata cu lansarea albumului omonim, "Whitney", care s-a vandut in peste 20 de milioane de exemplare in lumea intreaga. Pentru "Whitney" este premiata cu mai multe discuri de platina.

Cu sotul sau Bobby Brown si micuta Kristina

In 1989, la Soul Train Awards, starul legendar il intalneste pe cantaretul R&B, Bobby Brown, cunoscut pentru consumul de droguri. Dupa patru ani ani, cei doi se casatoresc, dar pe parcurs Brown se dovedeste a fi un partener violent si gelos. Desi aparent parea fericita, Whitney ii va imputa, adesea, lui Brown coborarea sa in infern. In 2007 a divortat.

"The Bodyguard"

"The Bodyguard", din 1992, este primul film in care Whitney Houston a jucat. L-a avut drept partner pe Kevin Costner. Coloana sonora originala a filmului va fi o mare reusita, gratie baladei soul "I Will Always Love You" interpretata de Whitney, ce se va afla pe locul intai in Bilboard Hot 100, apoi in Bilboard 200, cat si in Top 10 (cel mai bine vandut album). Prezenta artistei, ca si melodia memorabila, vor aduce filmului un succes mondial.

Zanele leaganului sau...

.... au fost mama, corista Cissy Houston, Dionne Warwick, verisoara sa, si Aretha Franklin, nasa. Micuta Whitney Elizabeth Houston a crescut, asadar, intr-un mediu muzical. Copil fiind, canta in corul bisericii baptiste din orasul sau natal, Newark. Astfel, la 11 ani, a ajuns sa interpreteze primul ei solo. Mai tarziu, devine ea insasi corista lui Jermaine Jackson, Lou Rawls si Neville Brothers.

Glorie efemera

Din punct de vedere artistic si mediatic, cantareata se expune mai putin, insa semneaza cateva coloane sonore ale unor filme, lasand sa treaca opt ani intre "I'm Your Baby Tonight" (1990) si albumul urmator "My Love is Your Love" (1998).

Cu Clive Davis, mentorul

Clive Davis este cel care a propulsat-o sub lumina reflectoarelor din showbiz, ca apoi s-o conduca pe culmile gloriei. Desi puternic marcat la aflarea vestii mortii lui Whitney, la 79 de ani ai sai, Clive a avut forta sa asiste la petrecerea anuala, organizata inaintea Premiilor Grammy.

Dupa ce a solicitat un moment de reculegere, a marturisit: "Sunt personal devastat de pierderea celei care a insemnat atat de mult pentru mine. Plina de viata, iubea muzica si era nerabdatoare sa inceapa serata, unde urma sa fie omagiata".

Whitney Houston

In sala de spectacol in care, pe un ecran mare, se vede Whitney Houston.

Fericire de fatada

In anii 2000, Whitney era tinta presei din acea vreme. Consumul de cocaina si de marijuana o obliga sa se interneze de mai multe ori la dezintoxicare. Pentru ca avea multe datorii, dupa divortul din 2007 cantareata a fost nevoita sa vanda bunuri personale (rochii, instrumente etc.).

Revenire si sperante

Dupa ani de absenta, in 2009, Whitney socoteste sa se relanseze. Scoate un nou album, "I Look to You", salutat de critici. "Eu pot rezista durerii, dar viata mea nu se rezuma la asta", canta ea in "Nothing but Love".

Excese si consecinte

2010 este anul cand trebuie sa anuleze o parte din turneul european, fiindca se interneaza intr-un spital din Paris. Avea o infectie respiratorie. Insa, in primavara lui 2011, se intoarce pentru o noua cura de dezintoxicare. Fostii demoni ii stateau prin apropiere.

Decaderea

S-ar parea ca ultima aparitie publica ar fi fost joi, cand cantareata a fost zarita in fata unui club din Hollywood. Arata neglijent si foarte dezorientata, potrivit postului de televiziune ABC.

Beverly Hilton Hotel

"Garda de corp a gasit corpul fara viata al cantaretei, in cada camerei de hotel", au anuntat, pe 11 februarie 2012, canalele de televiziune ABC si Fox News. Moartea a fost confirmata sambata, la 12 minute dupa apelul adresat serviciului de urgenta. Whitney locuia de mai multe zile intr-o camera de la etajul al patrulea al hotelului Beverly Hilton.

Adio, Whitney

Numeroase celebritati isi impartasesc tristetea pe retele de socializare si nu numai. "Am inima franta si deplang moartea socanta a prietenei mele, incomparabila Doamna Whitney", a postat Mariah Carey, pe Twitter.

Whitney Houston a fost inmormantata

"Am pierdut o alta legenda. Dragostea si rugile mele se indreapta catre familia lui Whitney", a declarat Christina Aguilera, in timp ce Rihanna a publicat simplu: "Nu mai am cuvinte. Numai lacrimi".

Whitney Houston, inmormantata sambata in prezenta a zeci de staruri

Ca o ironie trista, Whitney Houston s-a stins acolo unde in fiecare an mentorul sau, magnatul Clive Davis, organiza petrecerea dinaintea Grammy Awards, cel care a protejat-o, a ajutat-o sa devina laureata a 26 de Music Awards, 6 Grammy si sa inregistreze aproape 170 de milioane de albume vandute.

"The Voice" a fost celebra Whitney Houston, prima cantareata care a plasat 7 albume consecutiv in Top 50.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Whitney Houston murit, #Whitney Houston inmormantare, #The Bodyguard Whitney Houston, #Whitney Houston The Voice , #murit