5 noi funcții noi care apar pe WhatsApp în 2023. Cum funcționează "actualizările de stare vocală"

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 23:00
4405 citiri
5 noi funcții noi care apar pe WhatsApp în 2023. Cum funcționează "actualizările de stare vocală"
Persoană care scrie pe Whatsapp FOTO Pexels.com

Pentru mulți oameni, WhatsApp este singura aplicație de mesagerie pe care o folosesc, iar în ultimii doi ani, a câștigat o mulțime de funcții noi și îmbunătățiri care o fac și mai bună.

De la completări cu adevărat utile, cum ar fi posibilitatea de a părăsi grupurile în liniște, până la cele distractive, cum ar fi avatarele WhatsApp, au existat o serie de actualizări regulate.

Deși WhatsApp, în general, nu anunță noi funcții în avans, rulează un program beta pe Android și iOS și oricine se înscrie pentru a participa la ele va vedea mai întâi acele noi funcții.

Iată cinci funcții noi, dezvoltate sau testate, care fie sunt deja disponibile, fie ar trebui să apară la un moment dat în curând pentru toți utilizatorii WhatsApp.

Copierea textului din imagini

Aceasta este o caracteristică care va veni mai întâi pe iPhone.

Veți putea să selectați, să copiați și să lipiți text din imagini la fel cum puteți face în aplicația Fotografii pentru iPhone, atâta timp cât aveți iOS 16 sau o versiune ulterioară.

Adăugarea unui mesaj sau a unei legende când redirecționați o fotografie sau un videoclip

O limitare frustrantă în WhatsApp este că nu puteți adăuga un mesaj atunci când redirecționați o fotografie sau un videoclip de la un chat la altul. În schimb, trebuie să mergeți la chat-ul unde l-ați redirecționat și să introduceți un mesaj acolo.

Este în curs de dezvoltare o actualizare care va redirecționa atât mesajul, cât și media, împreună, deși va trebui să alegeți să eliminați legenda, dacă doriți.

Mutarea istoricului chat-urilor între telefoanele Android fără Google Drive

În acest moment, utilizatorii de Android trebuie să folosească Google Drive pentru a-și face o copie de rezervă a istoricului de chat și pentru a-l muta pe un nou telefon Android.

În curând va fi posibil să faceți acest lucru „în mod privat” fără a utiliza Drive (care nu are criptare end-to-end. Nu este clar cum va funcționa, ci doar că „sunt necesare anumite permisiuni ale dispozitivului pentru a vă conecta pe noul dispozitiv” și că va trebui să scanezi un cod QR pe ​​noul telefon folosind cel vechi.

Actualizări de stare vocală

Nu mulți oameni folosesc partea Status a WhatsApp, dar este una dintre filele principale. În acest moment, puteți folosi text, GIF-uri, fotografii și videoclipuri pentru a oferi actualizări cu privire la „starea” dvs. pe care persoanele de contact le pot vedea timp de 24 de ore.

Dar unii testeri beta Android descoperă o nouă opțiune: capacitatea de a înregistra o scurtă notă vocală ca actualizare de stare.

Conectarea printr-un proxy

Acesta va fi util dacă trebuie să utilizați WhatsApp într-o țară în care guvernul încearcă să blocheze utilizarea acestuia (cum ar fi Iranul). WhatsApp a postat pe blogul său despre această nouă funcție, care este deja disponibilă pentru toată lumea care are cea mai recentă versiune a aplicației și puteți afla cum să o utilizați.

Aceasta este integrată în setările WhatsApp şi le va permite utilizatorilor să introducă numele unui server proxy şi să îl folosească pentru a se conecta la internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram, platforma de mesagerie cunoscută pentru serviciile sale criptate, se așteaptă să depășească un miliard de utilizatori activi lunar până anul viitor, a anunțat fondatorul Pavel...
#WhatsApp, #functii noi, #2023 , #WhatsApp