Poluarea aerului provoacă 300.000 de decese premature în fiecare an în Europa. Ce fac companiile producătoare în România?

Advertorial
Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 15:31
10320 citiri
Poluarea aerului provoacă 300.000 de decese premature în fiecare an în Europa. Ce fac companiile producătoare în România?
FOTO: Wetterbest

Poluarea aerului provoacă peste 300.000 decese premature în fiecare an, spun reprezentanții Comisiei Europene, fapt pentru vor elabora un plan de măsuri concrete de reducerea drastică a nivelului de poluare.

„Vrem să punem UE pe o traiectorie de poluare zero în aer până în 2050. Aerul proaspăt nu ar trebui sa fie un lux în Europa”, spune Virginius Sinkevicius, într-un interviu.

Ce fac companiile industriale din România, în acest sens? Cum privesc protecția mediului în contextul businessului actual? Au un plan concret de măsuri?

Marian Pirvu, CEO Wetterbest unul din principalii producători și distribuitori de țiglă metalică și accesorii pentru acoperiș, ne-a răspuns la câteva întrebări pe aceasta temă.

Protecția mediului este o temă intens dezbătuta în Parlamentul European. Cum vă impactează businessul?

Protecția mediului trebuie privită cu toată seriozitatea, deoarece poluarea ne poate afecta viața în mod direct.

Impactul legislației europene se regăsește în primul rând la nivel de produs, fie ca vorbim de materiile prime, procesul de producție sau posibilitatea reciclării produsului finit.

În activitatea noastră 100% din energia electrică utilizată în producerea profilelor de țiglă metalică Wetterbest provine din surse regenerabile, parte din energia electrică este produsă în centrala noastră solară, parte este achiziționată de la producători de energie regenerabilă.

Aveți un plan de măsuri concret în direcția protejării mediului înconjurător?

În cazul companiei Wetterbest, viziunea este una complexă cu ținte măsurabile pentru următorii 10 ani, grupate sub 4 mari direcții: energie, apă, amprenta de carbon și circularitatea materiilor în natură. Toate sunt reunite sub umbrela Planet Passionate sau mai simplu Suntem Pasionați de Planetă.

Principalele ținte vizează folosirea energiei electrice din surse 100% regenerabile (îndeplinită deja), înlocuirea tuturor mașinilor din parcul auto cu mașini electrice pana în 2030, reducerea la 0 a deșeurilor la groapa de gunoi pana în 2025, reciclarea a peste 1 milion de litri de apă pluvială anuală și reducerea consumului de apă de la rețeaua publică cu 80% începând cu 2023.

Ce sfaturi le dați altor companii producătoare din România?

Nu cred că sfaturile sunt importante ci mai mult acțiunile concrete. Personal cred în puterea exemplului, acesta fiind și motivul pentru dorim sa aducem plus valoare și comunității din care facem parte.

Astfel am inițiat un parteneriat cu Salvamont România prin care schimbăm acoperișurile deteriorate ale bazelor montane situate la altitudini mari, în condiții extreme de temperatură și umiditate.

De asemenea, începând cu acest an susținem Sanctuarul de ursi de la Zărnești, cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume.

În ultimii doi ani, echipa Wetterbest a plantat peste 6.000 de puieți în județul Prahova, județ în care avem unitatea de producție și exemplele pot continua.

Cred că nu doar companiile ci fiecare dintre noi trebuie să înțelegem că resursele sunt limitate, că trebuie sa reducem consumul în exces, că a reutiliza și a recicla nu sunt doar slogane ci trebuie să devină obiceiuri în viața noastră. Cred că noi toți trebuie sa fim responsabili, pentru un mediu mai curat pentru noi și generațiile copiilor noștri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Wetterbest company, #interviu, #Marian Pirvu, #CEO Wetterbest , #stiri afaceri