Veteranii schiului s-au intrecut in Straja

Duminica, 27 Martie 2011, ora 17:53
954 citiri
Veteranii schiului s-au intrecut in Straja
Foto :Ziare.com / Marius Mitrache

Peste 140 de veterani ai schiului s-au intrecut, in acest sfarsit de saptamana, la Straja, in cadrul traditionalei competitii a fiecarui final de sezon, "Cupa Veteranilor la schi".

Ajunsa la cea de-a 80-a editie, intrecerea a fost asteptata de multi iubitori de schi, deoarece tineri au avut ocazia de a invata cateva trucuri, de la cei care practica acest sport de zeci de ani.

Concursul s-a desfasurat pe partia Slalom, ce are cel mai ridicat grad de dificultate din Straja, iar cei mai "mici" concurenti s-au intrecut la categoria 35-40 de ani.

Concurentii sunt conservatori locul, de desfasurare a intrecerii fiind neschimbat din anul 1971, cand s-a tinut prima editie a intrecerii veteranilor aici in Straja.

Cel mai in varsta concurent care a participat la categoria peste 80 de ani a fost Aurica Dobrescu din Bucuresti, "Mosu", cum il alinta prietenii, care la cei 92 de ani a dovedit ca este un maestru pe partie.

"Mosu" practica schiul de aproape 80 de ani, iar organizatorii concursului spun ca ii place sa concureze cu numarul 73 pe tricou, deoarece este anul cand a iesit la pensie.

Aurica Dobrescu a primit un premiu special acordat de un grup de turisti veniti tocmai din Austria pentru a lua parte la acest eveniment.

De altfel, alaturi de austrieci, au venit special pentru aceasta competitie si mai multi turisti din Germania.

Probele concursului au fost schi alpin, unde veteranii au aratat ca inca mai stiu sa treaca printre porti, mai greu fiindu-le la unii sa gaseasca poarta de final, schi pe doage si proba de schi fond.

Desi au avut de parcurs peste 5 kilometri, prin padure, nu mai putin de 32 de veterani au luat startul la schi fond si de apreciat ca toti au trecut linia de sosire.

Si pentru ca traditia sa fie pastrata, veteranii s-au cazat la vechea cabana din Straja, prima constructie din statiune, unde dupa concurs, au continuat sa se intreaca in povesti.

Veteranii au avut parte de premii deosebite, o masa festiva si o petrecere cu muzica veche de munte, la Cabana Montana.

In Straja se mai poate schia inca pe trei partii, iar cabanierii de aici au redus preturile la cazare si masa cu pana la 30 la suta, pentru a atrage cat mai multi turisti, acum, pe sfarsit de sezon.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#veterani schi Straja, #concurs schi Straja , #stiri timp liber