Unora le place Jazz-ul. Big Band-ul Radio si doi invitati speciali, la Sala Radio

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 17:47
1198 citiri
Unora le place Jazz-ul. Big Band-ul Radio si doi invitati speciali, la Sala Radio

In asteptarea serilor de vara acompaniate de muzica buna, asa cum si-a obisnuit deja fanii, Big Band-ul Radio va invita la o intalnire lunara speciala, in ritmuri de jazz.

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio va veti intalni asadar cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat in 1949, care are la activ un numar considerabil de concerte, colaborari in emisiuni de televiziune si participari la festivaluri (Cerbul de aur, Mamaia etc.), fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artisti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu si Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

Ritmurile de jazz vor prinde viata din nou sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, compozitor si orchestrator extrem de apreciat si de premiat, una dintre marile sale realizari fiind clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al Romaniei la Concursul Eurovision 2002 (melodia "Tell Me Why" - Monica Anghel si Marcel Pavel). Ionel Tudor a diversificat considerabil activitatea Big Band-ului, orientandu-se nu doar spre muzica usoara, ci si spre jazz, blues si chiar rock.

Solistii invitati intregesc afisul unei seri speciale de jazz: Petrica Andrei si Elena Morosanu.

Petrica Andrei, absolvent al Academiei de Muzica Bucuresti, sectia compozitie jazz, a debutat in 1993 la Festivalul international de jazz de la Sibiu unde a obtinut marele premiu. Participari importante la concursuri de gen i-au adus premii si recunoastere internationala: premiul al III-lea la concursul de tineri pianisti de la Vilnius (1993), premiul al II-lea la Festivalul de la Cluj (1994) si a fost finalist la concursul de jazz Martial Solal de la Paris (1998).

De-a lungul carierei a avut colaborari cu nume mari ale jazz-ului romanesc si international cum ar fi - Garbis Dedeian, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Cristian Soleanu, Nicholas Simion (Germania), Peter Herbolzheimer (Germania), Barry Altchul (S.U.A.), Richard Galliano (Franta), Roby Lacatos (Belgia).

Elena Morosanu este membra a grupului vocal Jazzappella. In paralel, se ocupa de proiectul sau solo de jazz"Three for Helen" - in care primeaza compozitiile si aranjamenteleproprii - si este songwriter la Hahaha Productions, unde compune pentru artisti importanti.

S-a format sub indrumarea Ancai Parghel, a colaborat cu nume importante ale jazz-ului romanesc ca Mircea Tiberian si Florin Raducanu. A participat la Festivalul de Jazz de la Sibiu si la alte manifestari importante de gen, dar a cantat si pe scenaFestivalului "George Enescu". In 2009 a obtinut la Sibiu premiul pentru cea mai buna solista vocala de jazz. Este studenta in anul IV la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Jazz, la clasa lui Mircea Tiberian.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#concert Big Band Sala Radio, #concert dirijor Ionel Tudor Sala Radio , #stiri timp liber