Un important dirijor vienez, pe scena Salii Radio. Studentii au acces gratuit la concert

Luni, 03 Martie 2014, ora 18:40 1188 citiri

"Simfoniile mele reprezinta continutul intregii mele vieti; am cuprins in ele toata experienta si suferinta mea", spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler.

Simfonia a II-a, supranumita si "Invierea", este una dintre emotionantele sale partituri, despre care compozitorul insusi spunea ca reprezinta un raspuns pe care a incercat sa il dea la marile intrebari ale Omului.

Despre menirea vietii si rostul omului pe Pamant, subiecte care l-au preocupat pe compozitorul macinat de probleme interioare intreaga sa viata, povesteste Simfonia a II-a pe care veti avea bucuria de a o asculta vineri, 7 martie (19.00), la Sala Radio.

Alaturi de Orchestra Nationala Radio ii veti aplauda pe cei trei invitati speciali la Bucuresti: dirijorul vienez Sascha Goetzel, soprana de origine romana cu o deosebita cariera internationala, Simona Mihai, si mezzosoprana Valentina Kutzarova - Bulgaria. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijor:Dan Mihai Goia.

Dirijorul vienez Sascha Goetzel si-a inceput stagiunea 2013-2014 in Franta, alaturi de doua orchestre importante: Orchestre de Bretagne si Orchestre de Bordeaux. Este dirijor principal al Kuopio Symphony Orchestra, Finlanda si director artistic si dirijor principal pentru Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra. Din stagiunea 2012-2013 a fost de asemenea numit principal dirijor invitat pentru doua ansambluri importante: Orchestre Symphonique de Bretagne (Franta) si Kanagawa Philharmonic Orchestra (Japonia). Pe langa un bogat repertoriu simfonic, Sascha Goetzel s-a facut remarcat si ca un foarte bun dirijor de opera si balet: spre exemplu, marele dirijor rus Valery Gergiev l-a invitat sa dirijeze Don Giovanni- Mozart, pe scena Teatrului Mariinski (Sankt Petersburg).

Simona Mihai este considerata o voce de exceptie; in 2009 a debutat pe scena prestigioasei Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden), interpretand aici inclusiv sub bagheta celebrului dirijor Antonio Pappano. Printre numeroasele scene internationale pe care a fost elogiata se numara si cea a Festivalului liric de la Glyndebourne, Teatro Massimo - Palermo, Teatro Municipal de Santiago, Accademia di Santa Cecilia - Roma s.a.

Dupa studii la Academia de Muzica din Sofia, mezzosoprana Valetina Kutzarova a devenit membra a Studioului International de Opera din Zurich, ceea ce i-a permis interpretarea unor frumoase roluri ale repertoriului liric pe scena Operei din acelasi oras. Au urmat apoi angajamente cu teatrele lirice din Linz (Austria) si St. Gallen (Elvetia), unde a dat viata celor mai importante roluri de mezzosoprana, precum: Charlotte - Werther, Dorabella - Cosi fan tutte, Cherubino - Le nozze di Figaro, Rosina - Il Barbiere di Siviglia s.a.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

La acest concert intrarea studentilor de la facultatile de toate specializarile (nu numai a celor de la arte) va fi libera, in limita locurilor disponibile si pe baza carnetului de student.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com