Un important dirijor vienez, pe scena Salii Radio. Studentii au acces gratuit la concert

Luni, 03 Martie 2014, ora 18:40
1320 citiri
Un important dirijor vienez, pe scena Salii Radio. Studentii au acces gratuit la concert

"Simfoniile mele reprezinta continutul intregii mele vieti; am cuprins in ele toata experienta si suferinta mea", spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler.

Simfonia a II-a, supranumita si "Invierea", este una dintre emotionantele sale partituri, despre care compozitorul insusi spunea ca reprezinta un raspuns pe care a incercat sa il dea la marile intrebari ale Omului.

Despre menirea vietii si rostul omului pe Pamant, subiecte care l-au preocupat pe compozitorul macinat de probleme interioare intreaga sa viata, povesteste Simfonia a II-a pe care veti avea bucuria de a o asculta vineri, 7 martie (19.00), la Sala Radio.

Alaturi de Orchestra Nationala Radio ii veti aplauda pe cei trei invitati speciali la Bucuresti: dirijorul vienez Sascha Goetzel, soprana de origine romana cu o deosebita cariera internationala, Simona Mihai, si mezzosoprana Valentina Kutzarova - Bulgaria. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijor:Dan Mihai Goia.

Dirijorul vienez Sascha Goetzel si-a inceput stagiunea 2013-2014 in Franta, alaturi de doua orchestre importante: Orchestre de Bretagne si Orchestre de Bordeaux. Este dirijor principal al Kuopio Symphony Orchestra, Finlanda si director artistic si dirijor principal pentru Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra. Din stagiunea 2012-2013 a fost de asemenea numit principal dirijor invitat pentru doua ansambluri importante: Orchestre Symphonique de Bretagne (Franta) si Kanagawa Philharmonic Orchestra (Japonia). Pe langa un bogat repertoriu simfonic, Sascha Goetzel s-a facut remarcat si ca un foarte bun dirijor de opera si balet: spre exemplu, marele dirijor rus Valery Gergiev l-a invitat sa dirijeze Don Giovanni- Mozart, pe scena Teatrului Mariinski (Sankt Petersburg).

Simona Mihai este considerata o voce de exceptie; in 2009 a debutat pe scena prestigioasei Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden), interpretand aici inclusiv sub bagheta celebrului dirijor Antonio Pappano. Printre numeroasele scene internationale pe care a fost elogiata se numara si cea a Festivalului liric de la Glyndebourne, Teatro Massimo - Palermo, Teatro Municipal de Santiago, Accademia di Santa Cecilia - Roma s.a.

Dupa studii la Academia de Muzica din Sofia, mezzosoprana Valetina Kutzarova a devenit membra a Studioului International de Opera din Zurich, ceea ce i-a permis interpretarea unor frumoase roluri ale repertoriului liric pe scena Operei din acelasi oras. Au urmat apoi angajamente cu teatrele lirice din Linz (Austria) si St. Gallen (Elvetia), unde a dat viata celor mai importante roluri de mezzosoprana, precum: Charlotte - Werther, Dorabella - Cosi fan tutte, Cherubino - Le nozze di Figaro, Rosina - Il Barbiere di Siviglia s.a.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

La acest concert intrarea studentilor de la facultatile de toate specializarile (nu numai a celor de la arte) va fi libera, in limita locurilor disponibile si pe baza carnetului de student.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#dirijor vienez Sascha Goetzel, #concert Sascha Goetzel Sala Radio, #Sascha Goetzel Sala Radio , #stiri timp liber