Un film turnat partial in Romania si coprodus de Cristian Mungiu a primit patru nominalizari la premiile Lumiere

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 20:58 2776 citiri
Foto: Gabriel Petrescu/ Mediafax/ Hepta.ro

"The Sisters Brothers", un film turnat partial in Romania si coprodus de Cristian Mungiu, conduce plutonul lungmetrajelor care au primit cele mai multe nominalizari - patru - la premiile Lumiere, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur, care sunt decernate in fiecare an de corespondentii presei internationale din Franta.

Filmul "The Sisters Brothers" a fost regizat de Jacques Audiard si ii are in distributie pe actorii John C. Reilly, Joaquin Phoenix si Jake Gyllenhaal. Tot patru nominalizari au primit si lungmetrajele "Jusqu'a la garde", de Xavier Legrand, "Mademoiselle de Joncquieres", de Emmanuelle Mouret, si "Pupille", de Jeanne Henry, care au statutul de mari favorite la cea de-a 24-a editie a premiilor Lumiere.

Dintre cele 130 de filme franceze proiectate in cinematografele din Franta in acest an, 37 au fost nominalizate la premiile Lumiere, informeaza ladepeche.fr.

Printre alte productii nominalizate in 2018 figureaza patru filme care au primit fiecare trei nominalizari - "Guy", de Alex Lutz, "En Liberte!", de Pierre Salvadori, "Les Chatouilles", de Andrea Bescond si Eric Metayer, si "Sheherezade", de Jean-Bernard Marlin.

La categoria "cel mai bun film" vor concura lungmetrajele "Amanda", de Mikhael Hers, "The Sisters Brothers", de Jacques Audiard, "Guy", de Alex Lutz, "Mademoiselle de Joncquieres", de Emmanuel Mouret, si "Pupille", de Jeanne Herry.

Cel mai bun regizor va fi ales dintre Jacques Audiard ("The Sisters Brothers"), Jeanne Herry ("Pupille"), Xavier Legrand ("Jusqu'a la garde"), Gaspar Noe ("Climax") si Pierre Salvadori ("En Liberte! ").

Elodie Bouchez ("Pupille") va concura la categoria "cea mai buna actrita" cu Cecile de France ("Mademoiselle de Joncquieres"), Lea Drucker ("Jusqu'a la garde"), Virginie Efira ("Un amour impossible") si Melanie Thierry ("La Douleur").

La categoria "cel mai bun actor" au fost nominalizati Romain Duris ("Nos batailles"), Vincent Lacoste ("Amanda"), Vincent Lindon ("En guerre"), Alex Lutz ("Guy"), Denis Menochet ("Jusqu'a la garde").

Cea de-a 24-a gala de decernare a premiilor Lumiere va avea loc pe 4 februarie la Paris. Academia presei straine din Franta are 80 de membri, fiind alcatuita din jurnalisti straini care provin din 30 de tari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News