Un film despre o pandemie similara coronavirusului e cel mai popular pe IMDb. Si Netflix are in top un film despre un virus

Marti, 24 Martie 2020, ora 11:11 32353 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

In perioada asta, cand tot mai multi oameni stau in casa, multi isi ocupa timpul uitandu-se la filme. Iar situatia mondiala actuala - cu pandemia de coronavirus care in ultima luna s-a raspandit in toata lumea - ii face pe multi sa vrea sa gaseasca scenarii similare in filme.

Iata cum se face ca unele dintre cele mai populare filme in acest moment sunt chiar cele cu pandemii asemanatoare.

Spre exemplu, pe cunoscutul site de filme IMDb, cel mai popular film, aflat pe primul loc in topul Moviemeter, este "Contagion", o productie din anul 2011, in care este vorba tocmai despre o pandemie inceputa in China si care se raspandeste in toata lumea, simptomele fiind pe alocuri asemanatoare cu cele provocate de coronavirus.

Filmul este regizat de laureatul Oscar Steven Soderbergh si are o distributie de zile mari: Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Marion Cotillard si Bryan Cranston.

Alte nume aflate in top 100 cele mai populare in acest moment sunt "Outbreak" (1995), "I am Legend" (2007), "Armata celor 12 maimute" (1995) si "28 days later" (2002), toate avand ca subiect o pandemie mondiala si raspandirea unui virus devastator.

De altfel, "Outbreak" este printre cele mai populare in momentul de fata si pe Netflix, fiind pe locul 7 in Statele Unite, conform Polygon.

"Intr-o adevarata parada de masochism, utilizatorii Netflix se indreapta catre filmul de dezastru medical al lui Wolfgang Petersen", scrie sursa citata. Distributia ii cuprinde pe Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Donald Sutherland si Cuba Gooding Jr.

Amintim ca peste 16.300 de oameni au murit si mai mult de 375.000 au fost infectati de coronavirus, in ultimele luni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News