Un celebru coregraf roman propune un turneu fara precedent

Vineri, 07 Martie 2014, ora 18:55 3060 citiri

Coregraful Gigi Caciuleanu, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani pe plan mondial, pregateste un turneu national si international fara precedent.

Caciuleanu a fost distins marti, 4 martie, cu Premiul pentru Fortarea Limitelor in cadrul editiei 2014 a Galei Mediafax, care a avut loc la Ateneul Roman.

"Fortarea limitelor inseamna sa-ti deschizi bratele cat mai tare, cat mai mult, sa-ti desfaci cu ele si inima si sa le-o dai oamenilor", a declarat Gigi Caciuleanu, care pregateste un spectacol in premiera la finalul lunii aprilie, precum si un turneu national si international fara precedent.

Trecand prin Caragiale si Shakespeare, turneul ii provoaca pe romani si propune o viziune noua asupra unei teme sensibile, identitatea nationala: "romanii nu sunt diferiti, ci universali". "Ideea mea a fost sa prelucrez artistic niste teme nationale si sa le adaptez la modernitate", povesteste Gigi Caciuleanu.

Coregraf, balerin si profesor de talie internationala, Gigi Caciuleanu este Director Artistic al Baletului National din Chile din anul 2001. Isi imparte activitatea de creatie coregrafica intre Compania sa din Paris, Baletul National Chilian si TBOD din Constanta. In 2002, a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul Gente.

In 2003, a fost numit cel mai bun coregraf international al anului de catre Cercul Criticilor de Arta din Chile. Gigi Caciuleanu este decorat in Franta cu titlul de Chevalier in Ordinului de Arte si Litere si in Romania cu Steaua de Aur in grad de Cavaler.

Preda tehnica sa specifica si transmite stilul sau original de dans contemporan sub forma de ateliere si master-class in cadrul institutiilor de prestigiu precum: Conservatorul National Superior La Villette, l' Ecole de l' Opera de Paris, Conservatoarele Nationale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambery si Rennes.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com