Uggie, cainele vedeta din filmul ''The Artist'', recompensat cu premiul Palm Dog

Vineri, 22 Mai 2020, ora 19:12 4809 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Uggie, un exemplar de Jack Russel care a fermecat o lume intreaga in productia cinematografica "The Artist" (2011), a fost numit cel mai bun actor canin din ultimii douazeci de ani si a fost recompensat, vineri, cu titlu postum, cu "Palm Dog", premiu acordat in mod obisnuit in timpul Festivalului de Film de la Cannes, eveniment anulat in acest an.

Contextul sanitar actual a facut ca aceasta ceremonie sa fie organizata virtual, pe aplicatia Zoom, iar Dash, dublura din film, a primit colierul incrustat cu diamante in locul lui Uggie, care a murit in urma cu cinci ani, la varsta de 13 ani.

Creat de critici de film anglo-saxoni, Palm Dog Wamiz a fost acordat in fiecare an la Cannes, incepand din 2001. Premiul recompenseaza cea mai buna interpretare canina dintr-un film din selectia oficiala a festivalului, fie ca este vorba de un caine real sau de unul dintr-un film de animatie.

In 2019, pittbullul Brandy din "Once upon a time in Hollywood" a fost cel onorat cu acest premiu.

Uggie a castigat in 2011 premiul "Palm Dog" pentru interpretarea din "The Artist".

Aflat la originea acestei distinctii canine, Toby Rose a declarat pentru AFP ca a decis sa il premieze din nou pe Uggie pentru performanta sa din "The Artist", dar si pentru contributia sa pe toata perioada promovarii filmului.

Un premiu important si pentru dresorul lui Uggie, Omar Von Muller, care a lucrat de asemenea la filmul lui Quentin Tarantino, cu Brad Pitt si Leonardo DiCaprio. Castigarea "Palm Dog" a fost rampa de lansare pentru "The Artist" pana la Oscaruri, isi aminteste el.

"La vremea respectiva, nu stiam cum va fi primit filmul", a declarat el pentru AFP de la domiciliul sau din Los Angeles, decorat cu numeroase portrete ale lui Uggie. "A fost un membru al familiei. Ii placea sa lucreze si sa i se acorde atentie, pe platourile de filmare. Va fi prezent pentru totdeauna in inimile noastre", a adaugat dresorul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News