Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > cele mai bune filme
A   A   A

Record absolut pentru The Lion King in istoria box-office-ului american (Video)

Record absolut pentru The Lion King in istoria box-office-ului american (Video)
Foto: Facebook/The Lion King
Noua versiune a filmului "The Lion King" al studioului Disney a devenit in acest weekend animatia cu cele mai mari incasari din istoria box-office-ului american.

Potrivit datelor oferite, luni, de portalul Box Office Mojo, "remake-ul" filmului "The Lion King" a strans deja 1,337 miliarde de dolari, cifra care depaseste recordul detinut pana acum de "Frozen" (2013) cu 1,276 miliarde dolari, relateaza marti EFE.

Incasarile obtinute de "The Lion King" se refera la cifrele absolute obtinute la box-office si nu au in vedere variatia preturilor de-al lungul timpului (inflatie).

Acest succes sta, totusi, sub semnul unei anumite confuzii, avand in vedere ca in timpul campaniei sale promotionale, Disney a mentinut ambiguitatea fara sa defineasca productia ca un film de animatie sau un film cu actiune reala.
Este posibil ca prin aceasta strategie a ambiguitatii sa fi incercat sa sublinieze uimitoarea tehnologie hiperrealista folosita de regizorul Jon Favreau pentru acest film care aproape ca seamana cu un documentar dar, care, de fapt, a fost creat de computer.

Din sutele de planuri care compun "The Lion King", unul singur nu a fost realizat digital: imaginea rasaritului de soare deasupra savanei africane cu care incepe filmul.

Totusi, o parte importanta a presei de specialitate a criticat aceasta tehnologie hiperrealista, deoarece ar limita expresivitatea filmului, mai ales daca se compara cu expresivitatea vizuala a filmului original "The Lion King" din 1994.

"The Lion King" este devansat doar de "Avengers: Endgame" (2019), o alta propunere a Disney care a devenit recent, cu incasari de 2,795 miliarde de dolari, cel mai de succes film la box-office, reusind sa depaseasca "Avatar" (2,789 miliarde) din 2009.
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 August 2019, ora 14:25

 Articol citit de 2913 ori

Citeste si: