Statuia din ceara a regelui Mihai, expusa la Timisoara, langa Ceausescu si Inna

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 12:21 6349 citiri
Foto: Facebook/Shopping City Timisoara

26 de statui sunt expuse in "Muzeul Figurilor de Ceara", pana la data de 31 octombrie, intr-un centru comercial din Timisoara, inclusiv replici ale regelui Mihai I si Nicolae Ceausescu prezentate in premiera nationala.

"Regele Mihai si Nicolae Ceausescu, doua dintre figurile marcante ale istoriei Romaniei, sunt principalele lucrari prezentate, in premiera nationala, la expozitia de statui de ceara de la Shopping City Timisoara.

Deschis pana pe 31 octombrie, 'Muzeul Figurilor de Ceara' le ofera vizitatorilor ocazia de a descoperi migala si precizia ce stau in spatele replicilor a 26 de personalitati mondiale", au precizat organizatorii intr-un comunicat.

Expozitia mai cuprinde chipuri extrem de fidele ale lui Cristiano Ronaldo, Gheorghe Hagi, Messi, Mr. Bean, Inna, Beyonce sau Vladimir Putin.

Procesul de creare a unei singure statui dureaza jumatate de an, arata comunicatul, citand artistii bulgari care lucreaza la "Muzeul Retro" din Varna. Prezenti pentru prima data in Timisoara, acestia au considerat ca este cea mai buna ocazie de a-si prezenta cele mai recente lucrari, sub forma regelui Mihai I si Nicolae Ceausescu.

De asemenea, tinand cont de istoria orasului de pe Bega, din expozitie nu putea lipsi reprezentarea lui Ernesto "Che" Guevara.

"Impresionati de interesul aratat de vizitatorii romani, care au mers pana in Varna pentru a descoperi lucrarile din ceara, artistii au inceput deja sa lucreze la noile statui ce intruchipeaza personalitati romanesti, astfel ca anul viitor, cand muzeul va porni din nou intr-un tur prin Romania, vizitatorii ii vor putea vedea si pe Smiley, Ion Tiriac, Nadia Comaneci si Ivan Patzaichin", mentioneaza comunicatul.

Expozitia va fi deschisa pe tot parcursul programului de functionare al mall-ului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News