Spectacol la inaltime: A fost inaugurat Amfiteatrul de pe acoperisul TNB (Video)

Vineri, 25 Mai 2018, ora 09:24
3279 citiri
Spectacol la inaltime: A fost inaugurat Amfiteatrul de pe acoperisul TNB (Video)
Foto: Facebook/Teatrul National "I. L. Caragiale" Bucuresti

Sala Amfiteatru, un spatiu situat pe acoperisul Teatrului National din Bucuresti, la cea mai inalta cota a cladirii, a fost inaugurata joi seara cu mai multe momente artistice din spectacolul "Magic National".

"Dorinta noastra este ca acest spatiu sa fie la dispozitia tuturor celor care vor sa se exprime artistic in perioada calda", a declarat, in deschiderea evenimentului, managerul Nationalului bucurestean, Ion Caramitru.

El a precizat ca spera ca si noul spatiu sa fie unul de creatie pentru tineri, asa cum a fost si programul "9G", dar si pentru artistii din institutie care sunt invitati sa propuna proiecte speciale dedicate respectivei sali.

Seara a continuat cu o serie de momente artistice prezentate de actorii Teatrului National - Ion Caramitru, Aylin Cadir, Lari Giorgescu, precum si de invitatii speciali printre care s-au aflat Anca Sigartau, Adrian Naidin si Monica Petrica, acompaniati de Emy Dragoi si band-ul sau.

Noua sala, cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene in trepte, se afla la cota +24.50 m/Corp A1. La aceeasi cota se afla "Sala" propriu-zisa, in suprafata de 431,56 mp (din care, aproximativ 62 mp - spatiul de joc), cinci cabine pentru actori (93,33 mp), foaierul si spatiul regrupare actori (103,22 mp), precum si cabinele tehnice pentru lumini si sunet (17,40 mp), potrivit prezentarii oferite de TNB.

Spatiul de joc are o pardoseala din imitatie de lemn, practica din punct de vedere fonic si mai adecvata pentru actul artistic, acoperita cu un covor de scena. Nu exista scena suprainaltata, dar se pot instala practicabile. Spatiul nu are pod si nici culise: decorurile se pot fixa doar prin contra-greutati.

Reflectoarele pentru iluminatul scenic sunt amplasate sub o copertina metalica semicilindrica cu diametrul de doi metri, amplasata circular deasupra spatiului de joc.

Amfiteatrul va gazdui, pe langa spectacole din repertoriul prezent si de perspectiva al TNB, adaptate la conditiile acestui nou spatiu, si reprezentatii ale altor institutii interesate de inchirierea acestei sali.

Teatrul in aer liber al TNB poate oferi un cadru unic unor manifestari artistice dintre cele mai diverse, potrivite sezonului cald, din mai pana in octombrie: spectacole de teatru, recitaluri, concerte, prezentari de moda, seri de jazz, one woman si one man show.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Amfiteatru acoperis TNB, #Amfiteatru TNB , #teatre