Sieranevada, propunerea Romaniei la Oscar, se lanseaza pe Blu-ray in Capitala

Marti, 13 Iunie 2017, ora 21:15 3106 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

"Sieranevada", lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, prezentat la Cannes, care a fost si propunerea Romaniei la Oscar, va fi lansat pe Blu-ray, intr-o editie de colectie, la Bucuresti.

Evenimentul se va desfasura joi, 15 iunie, de la ora 19.00, in Gradina Carturesti Verona. Va fi prezent si regizorul Cristi Puiu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tiparita intr-un tiraj limitat de 979 de exemplare, editia de colectie cuprinde filmul in format Blu-ray (cu subtitluri in engleza si franceza), insotit de un interviu realizat de George Serban (cu versiuni in engleza si franceza), precum si de o selectie de 32 de fotografii din seria "Sieranevada".

Fotografiile au fost facute de Cristi Puiu la inceputul anului trecut, in Bucuresti, dupa terminarea filmarilor. Ele fac parte dintr-o serie din care a fost selectata si imaginea afisului. Fotografiile vor fi expuse la Galeria Baril din Cluj-Napoca pana in data de 30 iulie 2017.

Blu-ray-ul include o secventa inedita de 3 minute, care a fost taiata la montaj. In plus, fiecare exemplar al editiei va fi unicat. Pachetul mai contine si cate un set de replici din "Sieranevada", scrise de mana chiar de regizorul si scenaristul Cristi Puiu.

"Sieranevada" este considerat de critici drept cel mai bun film al anului 2016. Pelicula a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Cannes, a fost selectata in peste 100 de festivaluri internationale si a castigat peste 25 de premii importante.

Anul acesta a fost propunerea Romaniei la Premiile Oscar.

Sieranevada a ratat lista scurta pentru Oscar. Cristi Puiu: Daca am fi castigat, cinematografia romaneasca s-ar fi putut schimba in rau

Din 15 iunie, editia de colectie va putea fi cumparata si din librarile din toata tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News