Shakespeare fata in fata cu societatea contemporana

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 18:37
1255 citiri
Shakespeare fata in fata cu societatea contemporana
Foto: facebook/gigicacileanu

Distins de curand cu "Premiul pentru Fortarea limitelor" in cadrul Galei Mediafax 2014, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani pe plan mondial, coregraful Gigi Caciuleanu pregateste un spectacol in premiera la finalul lunii aprilie, precum si un turneu national si international fara precedent.

"Folia, Shakespeare & Co" este o montare care il readuce pe Shakespeare in actualitate si il pune fata in fata cu societatea contemporana si va avea avanpremiera pe data de 23 aprilie, la Teatrul Metropolis din Bucuresti. Urmatoarele reprezentatii vor avea loc pe datele de 24 si de 25 aprilie.

"Ideea acestui spectacol s-a nascut inca din vremea in care, poaspat solist al Operei din Bucuresti, dansam partitura Bufonului din << Lacul lebedelor >>. De atunci, m-am indragostit de acest spirit nebun al mascariciului: savant si histrionic, comic si tragic, doct si in acelasi timp impregnat de o permanenta auto-deriziune", povesteste Gigi Caciuleanu.

Despre dans, Crimeea si nationalism cu Gigi Caciuleanu, valoare mondiala, roman cu origini "nesanatoase" - Interviu

Decorul si costumele spectacolului sunt gandite si imaginate de catre scenografa Corina Gramosteanu, in sensul atat al unei reinventari moderne a spatiului scenic cat si al pastrarii unor clare referinte la universul elizabetan al teatrului lui William Shakespeare.

Trupa de interpreti este alcatuita din DansActorii companiei << Gigi Caciuleanu Romania Dance Company >>: Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Diana Spiridon, Rasmina Calabajos, Vanda Stefanescu, Ramona Barbulescu, Lari Cosmin Giorgescu, Arcadie Rusu, Nanculescu Cristian, Stefan Lupu, Adrian Nour, Alexandru-Calin Mircea si Paul Cimpoieru.

Spectacolul "Folia, Shakespeare & Co" este parte a unui tuneu national si international amplu, pe care Gigi Caciuleanu il va sustine in tara si in strainatate in aceasta toamna. Turneul va reuni trei spectacole - "D'ale noastre", dupa I.L. Caragiale, "Folia, Shakespeare & Co", dupa William Shakespeare si "On the Go", un masterclass inedit -, precum si trei dezbateri in Bucuresti si in principalele centre univeristare din tara.

Coregraf, balerin si profesor de talie internationala, Gigi Caciuleanu este Director Artistic al Baletului National din Chile din anul 2001. Isi imparte activitatea de creatie coregrafica intre Compania sa din Paris, Baletul National Chilian si TBOD din Constanta. In 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul Gente. In 2003 este numit cel mai bun coregraf international al anului de catre Cercul Criticilor de Arta din Chile. Gigi Caciuleanu este decorat in Franta cu titlul de Chevalier in Ordinului de Arte si Litere, si in Romania cu Steaua de Aur in grad de Cavaler. Preda tehnica sa specifica si transmite stilul sau original de dans contemporan sub forma de ateliere si master-class in cadrul institutiilor de prestigiu precum: Conservatorul National Superior La Villette, l' Ecole de l' Opera de Paris, Conservatoarele Nationale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambery si Rennes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#spectacol Folia, #Shakespeare Co, #spectacol Shakespeare Gigi Cacileanu, #spectacol dans Shakespeare Gigi Cacileanu , #spectacole