Schi pe doage, la Cupa Veteranilor din Straja

Duminica, 11 Martie 2012, ora 21:50
1042 citiri
Schi pe doage, la Cupa Veteranilor din Straja
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Traditionala intrecere a fiecarui final de sezon, "Cupa Veteranilor la schi", din Straja, a adunat si in acest an peste 250 de concurenti.

Ajunsa la cea de-a 41-a editie, intrecerea a aliniat in acest weekend la start veterani din toata tara, care an de an asteapta sa se intalneasca.

Concursul s-a desfasurat pe partia Slalom, care este cu cel mai ridicat grad de dificultate din Straja, iar cei mai "mici" concurenti s-au intrecut la categoria 35-40 de ani, in timp ce, cel mai in etate participant a avut 88 de ani.

Concurentii sunt conservatori, locul de desfasurare a intrecerii fiind neschimbat din anul 1971, cand s-a tinut prima editie a intrecerii veteranilor aici in Straja.

Intrecerea a fost asteptata de multi iubitori de schi deoarece veteranii stiu sa schieze foarte bine, iar, spre incantarea turistilor unii schiaza ca pe timpuri, pe doage de butoi.

Pe vremuri, scandurile din lemn folosite la fabricarea butoaielor erau utilizate si de momarlanii din Valea Jiului pentru a cobora din muntii inzapeziti de la stanele din munte.

"Am avut doup probe in concurs, schi fond si schi alpin si una speciala, mai distractiva, coborarea cu doagele de butoi pe partie. O parte dintre concurenti s-au costumat si au coborat asa pe partie. Oamenii au venit din toata tara si au aratat ca si daca esti trecut de prima tinerete te poti distra pe partie. Pentru veterani preturile sunt simbolice, deoarece vrem sa continuam aceasta competitie. Cred ca suntem singura statiune din tara unde se mai tine o intrecere a veteranilor", a declarat organizatorul concursului, Emil Parau.

Cel mai in varsta concurent a fost Costache Vasiliu, care la cei 88 de ani ai sai a dovedit ca este un maestru pe partie si a reusit sa treaca linia de sosire la schi alpin.

Toti veteranii au fost recompensati pentru efortul pe care l-au depus pe partie cu premii si cu diferite surprize, dar pentru ei intalnirea anuala si faptul ca se regasesc inca sanatosi este cel mai important lucru.

Peste 2.500 de turisti au petrecut sfarsitul de saptamana in statiunea montana Straja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#partie schi Straja, #veterani Straja, #cupa schi Straja , #stiri timp liber