Romania va face Curatenie Nationala alaturi de Republica Moldova

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 16:16
3876 citiri
Romania va face Curatenie Nationala alaturi de Republica Moldova

Let's Do It, Romania! Pentru a cincea oara, romanii vor iesi din nou la curatenie pe 24 septembrie. Romania va coordona si activitatea din Republica Moldova, care va organiza actiunea in aceeasi zi.

"Sunt deja aproape 7 ani de cand a luat nastere 'Let's Do It, Romania!', evenimentul simbol al voluntariatului in tara noastra. Pana acum, am reusit sa mobilizam la curatenie peste 1.200.000 de romani pentru a schimba Romania in bine, dar si pentru a aduce in prim plan problema deseurilor. Este un moment important, in care Romania trebuie sa accelereze reforma in acest sens. Viziunea noastra este o Romanie fara deseuri, pe care o urmarim prin toate proiectele noastre", a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv "Let's Do It, Romania!".

Anul acesta, inscrierea va fi realizata prin intermediul aplicatiei "Let's Do It, Romania!". Voluntarii "Let's Do It, Romania!" sunt invitati sa descarce gratuit aplicatia de mobil, disponibila pentru IPhone, Android, si in varianta web. De asemenea, cu ajutorul aplicatiei iti poti face echipa si iti poti alege mormanele pe care vrei sa le cureti in Ziua de Curatenie.

"Am primit, de-a lungul timpului, multe mesaje de la voluntari, care isi doreau sa ia parte la o noua Zi de Curatenie Nationala - de aceea am si decis sa o facem din nou. Suntem bucurosi la gandul ca sute de mii de romani vor iesi din nou, inarmati cu saci si manusi, pentru o cauza atat de importanta pentru mediul in care traim.

Dincolo de semnificatia ecologica, 'Let's Do It, Romania!' este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori, prin puterea exemplului personal. Va asteptam alaturi de noi", a declarat Anca Banita, Manager de Comunicare "Let's Do It, Romania!".

In premiera se implica si Guvernul

In 2016, "Let's Do It, Romania!" se bucura, pentru prima oara, de sprijinul Guvernului Romaniei. 5 ministere vor fi implicate in mod direct in Ziua de Curatenie Nationala: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Romane, Garda Nationala de Mediu, APM) si va contribui la identificarea zonelor cu deseuri; Ministerul Educatiei Nationale, care va implica din nou profesori si elevi la Ziua de Curatenie Nationala, Ministerul de Interne, care va participa la curatenie cu institutiile din subordine: Jandarmeria Romana, Politia Romana; Ministerul Justitiei, care se va implica prin Administratia Nationala a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curatenie in gari si in apropierea acestora pe 24 septembrie.

"Vreau sa felicit asociatia Let's Do It Romania pentru aceasta initiativa. Cred ca tara noastra are mare nevoie de astfel de actiuni care sa-i mobilizeaza pe toti cei care vor o tara mai curata. In urma cu 7 ani, acesti tineri vizionari si ambitiosi au demarat acest proiect care, poate, a parut indraznet la vremea aceea: curatenia nationala. Insa dedicarea si implicarea au transformat acest proiect intr-o traditie, care creste de la an la an. Ne dorim foarte tare ca aceasta traditie sa continue pana cand managementul deseurilor din Romania ajunge sa functioneze normal si sa impulsioneze real o societate a reciclarii!", a declarat Cristiana Palmer Pasca, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Luna septembrie este Luna Curateniei in Romania. "Let's Do It, Romania!" si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor vor lansa o campanie de educare a romanilor cu privire la deseuri si valoarea lor economica. Campania se va incheia cu Ziua de Curatenie Nationala de pe 24 septembrie.

"Let's Do It, Romania!" este realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, "Let's Do It, Romania!" a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 24 700 de tone de deseuri. 305 zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei "Let's Do It, Romania!", care a fost descarcata gratuit de 3300 voluntari digitali. "Let's Do It, Romania!" este parte din comunitatea internationala "Let's Do It, World!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#actiune curatenie internationala Romania, #actiune curatenie Romania Moldova , #stiri timp liber