Ridley Scott il readuce pe ecrane luna aceasta pe Alien, in cel de-al saselea film al francizei SF (Trailer)

Duminica, 07 Mai 2017, ora 23:57 7746 citiri
Foto: Titan books

Ridley Scott aduce pe ecrane al saselea film din franciza "Alien", continuarea filmului "Prometheus", si totodata una dintre creaturile cele mai cunoscute ale genului SF, pentru o experienta terifianta cu "Alien: Covenant", potrivit AFP.

"Trebuie sa ai un spirit sucit ca al meu, pentru a avea pofta sa sperii oamenii in felul acesta", a glumit realizatorul britanic in varsta de 79 de ani, care si-a prezentat recent filmul la Paris.

Saga "Alien" este compusa din sase filme: "Alien" (Ridley Scott, 1979), "Aliens" (James Cameron, 1986), "Alien 3" (David Fincher, 1992), "Alien: Resurrection" (Jean-Pierre Jeunet, 1997), in ordine cronologica, de fiecare data cu Sigourney Weaver in rolul Ripley, eroina care rezista monstrilor.

"Prometheus" (2012), care l-a avut ca regizor pe Ridley Scott, a lansat o noua serie de filme consacrate lui Xenomorphe, aceasta creatura extraterestra terifianta creata de designerul elvetian HR Giger. Scopul: sa povesteasca, inainte de evenimentele deja cunoscute, originile lui Alien.

Filmul i-a dezamagit putin pe fani din cauza lipsei de senzatii tari, Alien fiind aproape absent de pe ecran.

"Alien: Covenant", care reia aproape toate codurile genului, ar trebui sa-i incante. Actiunea este foarte prezenta in acest lungmetraj care va avea premiera miercuri in Franta si in Elvetia, apoi in zilele urmatoare peste tot in lume: in Italia - joi, in Marea Britanie - vineri, in Belgia pe 17 mai, iar in Statele Unite pe 19 mai.

Multe dintre secvente amintesc de cele din trecut. Una dintre ele este cea in care monstrul iese din corp uman, unde era fecundat. Aceasta scena este inspaimantatoare pentru privitor, sau din contra, fascinanta, dupa preferintele fiecarui spectator.

In rolul eroinei care va rezista bestiei este Katherine Waterston (cea care a jucat si in filmele "Steve Jobs", "Les Animaux fantastiques").

Michael Fassbender ("Shame", "X-Men"), care a aparut si in "Prometheus", va interpreta doua roluri de android.

Pentru cea de-a treia saga a francizei, Ridley Scott recunoaste ca "cea mai mare capcana pe care trebuie sa o evite este sa nu se repete".

Ridley Scott, nascut pe 30 noiembrie 1937, in Marea Britanie, este regizor, scenarist si producator. Pentru filmul "The Duellists" (1977) a fost recompensat cu premiul pentru debut la Festivalul de Film de la Cannes. A primit patru nominalizari la premiile Oscar: trei pentru regie - cu filmele "Thelma Louise" (1991), "Gladiator" (2000) si "Black Hawk Down" (2001) - si una in calitate de producator - pentru "The Martian" (2015). A regizat si alte filme celebre, precum "Alien" (1979), "Blade Runner" (1982), "Hannibal" (2001), "Kingdom of Heaven" (2005), "American Gangster" (2007) si "Prometheus" (2012).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News