Regizorul Martin Scorsese a dezvaluit ca a colaborat cu Netflix din disperare

Miercuri, 25 Decembrie 2019, ora 08:09
9822 citiri
Regizorul Martin Scorsese a dezvaluit ca a colaborat cu Netflix din disperare
Foto: Facebook/Martin Scorsese

Regizorul Martin Scorsese a dezvaluit faptul ca cel mai recent film al sau, "The Irishman", nu ar fi fost realizat fara Netflix.

Renumitul cineast a filmat din nou cu Robert De Niro si cu Joe Pesci in cadrul acestei epopei cu gangsteri si l-a avut pentru prima data drept colaborator pe Al Pacino.

In ciuda talentatei echipe care a participat la realizarea filmului, "The Irishman" a avut nevoie de ani intregi pentru a iesi din laboratorul de creatie, intrucat studiourile traditionale au respins bugetul necesitat de tehnologia inovatoare folosita in film pentru intinerirea personajelor.

Potrivit relatarilor din presa, bugetul "The Irishman" a fost de peste 140 de milioane de dolari. Martin Scorsese spune ca Netflix s-a implicat in acest proiect atunci cand niciun alt studio nu dorea acest lucru.

Fara contributia gigantului din domeniul streamingului, filmul nu ar fi ajuns pe marile ecrane, a dezvaluit Martin Scorsese.

"Studiourile nu au fost interesate de 'The Irishman'. Castigurile pe care le anticipau, si-au dat seama, nu erau suficiente, in special pentru ca aveam nevoie sa folosesc CGI. Nu mai facusem un film impreuna De Niro din 1995 - 'Casino' -, iar de-a lungul anilor am vrut sa mai colaboram la un alt film. Si a venit cu aceasta carte pe care (scenaristul) Eric Roth i-a dat-o ('I Heard You Paint Houses', de Charles Brandt).

Devenise extrem de pasionat si cumva emotional pe aceasta tema. Si am terminat cartea si am spus, 'Vom face asta'. Asta s-a intamplat 2009. L-am cooptat pe Steve Zaillian ca scenarist. Am stabilit structura. Am stabilit toate celelalte aspecte. Si nu am reusit sa obtinem finantare.

Apoi am primit un telefon de la (producatorul) Rick Yorn care a spus 'Ce parere ai de Netflix?', iar cel mai important lucru pentru mine a fost libertatea de creatie. Compromisul il reprezinta faptul ca va fi difuzat in streaming. Am spus 'Dar va fi proiectat in cinematografe, nu?'", a spus Scorsese.

"The Irishman" a fost proiectat intr-un numar limitat de cinematografe in luna noiembrie, conditie esentiala pentru a fi eligibil pentru o nominalizare la Oscar, dupa care a fost difuzat pe platforma de streaming in a doua parte a aceleiasi luni.

Martin Scorsese, in varsta de 77 de ani, a spus ca "disperarea" l-a determinat sa colaboreze cu Netflix.

Cineastul newyorkez - unul dintre cei mai apreciati si premiati din istoria cinematografiei - a spus ca "poate" ar fi facut "The Irishman" chiar daca Netflix nu ar fi garantat o lansare in cinematografe. "Acest lucru trebuia facut", a adaugat regizorul american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Martin Scorsese Netflix , #filme