Proiectie pentru oameni si caini, in inchiderea Les Films de Cannes a Bucarest

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 19:56
1783 citiri
Proiectie pentru oameni si caini, in inchiderea Les Films de Cannes a Bucarest

Cainii si stapanii lor vor fi vedetele serii in inchiderea Les Films de Cannes a Bucarest, pe 30 octombrie, de la 20.00, la Cinema Patria, la premiera thriller-ului despre o "apocalipsa" a cainilor fara stapan in Budapesta, White God/ Orasul cainilor.

Spectatorii vor avea parte de un eveniment cu totul special: o seara inedita la care vor avea acces impreuna cu cainii lor si vor fi fotografiati la panoul festivalului.

Al saselea si cel mai bun film al regizorului maghiar Kornel Mundruczo, potrivit "Variety", Orasul cainilor a castigat Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard la Cannes 2014 si este propunerea Ungariei la Oscar. In film apar peste 250 de caini dresati cu 6 luni inainte de inceperea filmarilor, iar cei doi din rolul principal (Body si Luke, care au jucat acelasi personaj) au primit neoficialul Palm Dog, echivalentul Palme d'Or-ului pentru protagonistii canini. Principalul lor rival a fost Roxy, cainele lui Jean-Luc Godard din Adieu au langage.

"O fabula despre o specie superioara si inferiorii ei cazuti in dizgratie...", spune sinopsisul filmului, o alegorie impresionanta despre rasism si inegalitate sociala, in care cainii fara stapan se coalizeaza ca sa se razbune pe oameni. Filmul este inspirat de o stire reala din Ungaria: extrema dreapta a incercat - fara succes - sa voteze o lege prin care stapanii de caini ar fi fost impozitati diferit: taxe mari pentru metisi, taxe mai mici pentru cainii cu pedigree si scutire de plata pentru rasele unguresti. In film, o fetita de 13 ani isi cauta cu disperare cainele lasat pe strada de tatal ei, dupa impunerea acestei legi.

Titlul White God este un clin d'oeil la un film cult din 1982, White Dog, al lui Sam Fuller, despre un ciobanesc german dresat sa atace oameni cu pielea inchisa la culoare.

Programul complet al celei de-a cincea editii poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro. Biletele se pot cumpara de la casa de bilete si de pe www.eventbook.ro, in cazul cinematografelor Patria si Elvira Popescu, si de la casierie, pentru Cinema Studio.

Intrarea la proiectiile de scurtmetraje este libera.

Les Films de Cannes a Bucarest are loc intre 24 si 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria si Elvira Popescu.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#filme Festival Cannes Bucuresti, #festival Cannes Bucuresti 2014 , #filme