Program artistic de 1 mai, in Pestera Bolii

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 23:34
1342 citiri
Program artistic de 1 mai, in Pestera Bolii
Foto: turism-blog

Cei ce nu s-au hotarat inca unde sa mearga de 1 mai se pot duce la Pestera Bolii, unde reprezentantii Petro Aqua organizeaza un spectacol de exceptie in ziua in care se implinesc 120 de ani de la data la care a fost sarbatorita Ziua Muncii in Valea Jiului.

Vizitatorii sunt intampinati cu un program artistic, pot vizita pestera, se pot da pe o tiroliana, ori pot urmari filmul care a fost turnat in pestera de o televiziune germana.

"De 1 Mai, va canta in pestera un cor de copii, salvamontistii de la Lupeni vor face o demonstratie, vor fi mici si bere, iar in interiorul pesterii va fi proiectat filmul care a fost realizat in urma cu cativa ani de o televiziune din Germania.

Pentru ca se implinesc 120 de ani de la data la care a fost sarbatorita pentru prima oara ziua de 1 Mai in Valea Jiului, Ioan Velica, un istoric al zonei, imbracat in uniforma veche de miner va prezenta istoria mineritului si a Vaii Jiului", a declarat Imre Szuhaneck, presedintele Petro Aqua.

Pestera Bolii este una dintre cele mai mari din Transilvania si se afla chiar la intrarea in municipiul Petrosani dinspre Deva. Aceasta face parte din Rezervata Gradistea Muncelului, ce mai cuprinde si Cetatea Dacica Bolii, Castrul de la Crivadia si Canionul Crivadia.

Dupa zeci de ani in care a fost lasata in paragina, Pestera Bolii a fost redeschisa pentru turisti la inceputul anului trecut. De atunci, pestera a devenit un obiectiv turistic cautat si zeci de autocare poposesc aici pentru a vedea un spectacol exceptional oferit de natura.

Doua secvente din filmul documentar artistic "Legenda Nibelungilor" au fost turnate in Pestera Bolii, regizorii si actorii fiind impresionati de acest monument al naturii aflat in Valea Jiului.

Televiziunea germana ZDF, Departamentul Cultura si Stiinta si producatorii au ales Pestera Bolii pentru a filma secventele in care personajul principal se lupta cu un dragon imaginar intr-un cadru de basm, impresionati de maretia Pesterii Bolii si de posibilitatile pe care aceasta le ofera.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pestera Bolii 1 mai, #Pestera Bolii concert , #stiri timp liber